Vill skapa plattform för att sälja returer

Vill skapa plattform för att sälja returer
Foto: Mostphotos
Plattformen Turnr vill ge e-handlare möjlighet att vid retur hitta nya köpare. 23 april inleder man samarbetet med Premo på distributionssidan.

Plattformen Turnr vill ge e-handlare möjlighet att vid retur hitta nya köpare. 23 april inleder man samarbetet med Premo på distributionssidan.

Turnr är en ny teknisk plattform med ambitionen att göra det möjligt för e-handelsföretag att hitta en ny köpare inom samma upptagningsområde vid returer.
23 april sparkar man igång ett samarbete med Premo som är morgontidningarnas distributionsföretag i Stockholms-regionen.

Tanken är att returer inom e-handeln – via Turnrs plattform – ska kunna säljas igen till kunder i samma närområde.
De tre grundarna – Daniel Mattebo, Linus Robertsson och Mattias Geser – fick idén när de arbetade hos Trustly.

Man har sett hur returer blivit ett allt större problem för e-handeln, inte minst av miljöskäl.
För e-handelsföretagen är det dessutom en källa till ökade kostnader och sämre affärer och nu vill alltså Turnr göra något åt problemet.

– Vi har följt e-handeln och sett från kunder vi varit i dialog med hur debatten om returer vuxit sig allt starkare. Vi fick till exempel data presenterat för oss från en kund, inom fast fashion, som visade att 14 procent av de paket de skickade ut aldrig ens hämtades upp, utan i stället skickades på en 250 mil lång resa till Baltikum. Det var en ögonöppnare för oss att “ok, är det så här det funkar”, säger Daniel Mattebo till dagenslogistik.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil