Konfronterar matbluff och bjuder in

Foto MostPhotos
Coop svarar på Årets Matbluff 2023 genom att konstatera att situationen är pinsam och försäkrar att man kommer att granska och åtgärda frågan. Hållbarhetschefen Mattias Bergquist betonar att varan inte kommer att slängas, och erbjuder istället kunderna att köpa den till rabatterat pris.

Coop står inför en utmaning efter att deras kalvfond utsetts till Årets Matbluff 2023. Kritiken riktas mot fonden som endast innehåller 1 promille kalv, vilket ligger långt under förväntningarna och rekommendationerna. Hållbarhetschefen, Mattias Bergquist, har bekräftat att Coop ser allvarligt på denna utnämning och anser att det är en pinsam situation. Han försäkrar att man kommer att genomföra en grundlig granskning av händelsen och vidta åtgärder för att förbättra produkten och dess innehåll.

Ingen Slöseri – Bjuder in Kundengagemang
En intressant vändning i Coops svar är att man inte planerar att slänga den ifrågasatta varan. Mattias Bergquist föreslår istället att kunder som är intresserade kan köpa produkten till rabatterat pris direkt från Coop-butikerna. Detta tillvägagångssätt eliminerar onödigt matsvinn och ger kunderna möjlighet att vara en del av lösningen.
Coops åtagande att granska och förbättra produkten innebär en framtida inriktning mot att säkerställa högre kvalitet och överensstämmelse med konsumenternas förväntningar. Dessutom antyder Bergquist att företaget kommer att utforska nya recept och innovationer för att möta kundernas förväntningar på mer transparenta och autentiska produkter.

Kundens Roll i Hållbarhet
Genom att bjuda in kunderna att köpa den ifrågasatta varan öppnar Coop upp för ett ökat kundengagemang i frågor om hållbarhet och matintegritet. Det ger också en möjlighet för konsumenterna att aktivt delta i att minska matsvinnet och stödja en mer hållbar livsmedelskedja.

Återställa Förtroendet
Coops snabba och öppna svar på matbluff-anklagelsen är ett steg mot att återställa förtroendet hos sina kunder. Genom att agera proaktivt och visa en vilja att förbättra sig visar Coop sitt åtagande för hållbarhet och konsumentansvar.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil