38 procent har minskat sitt köttätande i år

38 procent har minskat sitt köttätande i år
Foto: Mostphotos
38 procent av de svarande i en Sifo-undersökning Viktväktarna låtit göra, säger att de har minskat sitt köttätande under det senaste året.

38 procent av de svarande i en Sifo-undersökning Viktväktarna låtit göra, säger att de har minskat sitt köttätande under det senaste året.

Det är fler som minskat sitt köttätande nu än tidigare men det är liksom tidigare i högre grad kvinnor än män som förändrar sina matvanor.
Det indikerar en ny undersökning som Viktväktarna har låtit Sifo Kantar göra.

Enligt undersökningen har 38 procent av de svarande minskat sin köttkonsumtion och det är tre procentenheter högre andel än i fjolårets undersökning.
Det handlar det mer om kvinnor än om män. 47 procent av kvinnorna och 30 procent av männen är det som säger sig ha minskat konsumtionen.

Jordbruksverket redovisar att den genomsnittliga årskonsumtionen av kött i Sverige har minskat ganska rejält – från ett snitt på 88,4 kilo per person under 2016 till 78,6 kilo i snitt under 2020.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

Medlemskampanj ska lyfta Coop

Coop lanserar en ny kampanj för att locka fler kunder och stå starka i konkurrensen med bland annat lågprisprofilerade kedjorna Lidl och Willys.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil