Konkurs för bolaget efter Draknästet-succén

Arkivbild Mostphotos
År 2021 medverkade Lizette Broström och hennes son Zebastian Lindqvist i SVT "Draknästet" med sitt företag One Cake, som snabbt drog in miljoner. Men nu har bolaget försatts i konkurs. Trots den lovande starten och den initiala succén i "Draknästet" stötte One Cake på stora utmaningar.

Det var med stora förhoppningar och ett unikt koncept som Lizette Broström och Zebastian Lindqvist klev in i SVTs populära program ”Draknästet” år 2021. Deras företag, One Cake, erbjöd frystårtor tillverkade enligt ett gammalt familjerecept, helt fria från nötter, gluten och palmolja. Deras pitch gjorde succé, och drakarna imponerades stort av deras affärsidé. Drakarnas investeringar var generösa. Lena Apler satsade två miljoner kronor i företaget, Shervin Razani bidrog med 700 000 kronor och Sara Wimmercranz investerade ytterligare 300 000 kronor. Med dessa investeringar såg framtiden ljus ut för One Cake, som redan innan framträdandet hade börjat sälja sina tårtor till matvarujätten Lidl och hade planer på att växa internationellt och få sina bakverk certifierade.

Trots den lovande starten och den initiala succén i ”Draknästet” stötte One Cake på stora utmaningar. Under 2022 drabbades företaget av betydande ekonomiska bakslag. Bolaget omsatte visserligen 4,5 miljoner kronor, men gick samtidigt back lika mycket. Den kraftiga förlusten berodde på flera faktorer, bland annat stigande råvarupriser, ökade elkostnader och en rad oturliga omständigheter. Lizette Broström och Zebastian Lindqvist hade hoppats på att kunna navigera genom dessa utmaningar med hjälp av de medel och det stöd de fått från drakarna. Men trots deras ansträngningar och drakarnas investeringar räckte det inte för att rädda företaget från konkurs. One Cakes fall är ett tydligt exempel på hur snabbt framgång kan vända i företagsvärlden. Det understryker också de hårda realiteterna i en marknad där externa faktorer som kostnadsökningar och ekonomiska svårigheter kan få även de mest lovande affärsidéer att stupa.

För Lizette Broström och Zebastian Lindqvist återstår nu att se vad framtiden har att erbjuda. Trots konkursen har de visat på en imponerande entreprenörsanda och en vilja att kämpa för sina drömmar. Det är möjligt att vi får se dem återkomma med nya idéer och projekt, starkare och mer erfarna än tidigare.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil