Kontrovers kring hamburgerrestaurang

Arkivbild MostPhotos
Planerna på att öppna en ny hamburgerrestaurang på Olsborgsvägen 17 i Vallentuna har väckt starka reaktioner bland lokalbefolkningen, med grannar som nu protesterar mot etableringen. Initiativet till protesterna kom bara några veckor efter att nyheten om restaurangens planer blev offentlig.

En namninsamling mot restaurangens etablering har snabbt fått över 200 underskrifter sedan den startades och publicerades i den lokala Facebookgruppen Nytt i Vallentuna under helgen.

Daniel Mannbrink, en av initiativtagarna som bor bara 60 meter från den föreslagna platsen, uttrycker sin oro över den potentiella trafiksituationen och säkerheten för områdets barn.

”Vi föredrar att restaurangen öppnar någon annanstans, inte i ett villaområde där trafiken redan är en utmaning,” säger Mannbrink enligt tidningen Mitt i.

Bland de boende finns också en rädsla för att restaurangen, om den tillåts hålla öppet till sent på kvällen, skulle locka ungdomar och därigenom öka trafiken och bullret i området.

Ytterligare kritik mot restaurangplanerna fokuserar på barns och ungdomars kostvanor, med tanke på närheten till tre skolor och ett gymnasium.

Trots kommunens försök att involvera lokalsamhället genom att kontakta närliggande samfällighetsföreningar och annonsera i lokalpressen, har vissa boende, inklusive Mannbrink, inte fått någon direkt inbjudan att uttrycka sina åsikter om planerna.

Dessa brister i kommunikationen har lett till frågor om den faktiska omfattningen av kommunens insatser för att engagera alla berörda parter i beslutsprocessen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil