Peas of Heaven kritiserat

Peas of Heaven kritiserat
Lästid: 2 minuter

Peas of heaven har valt att stoppa en reklamkampanj efter att ha fått viss kritik för att man påpekar att man inte har några kinesiska investerare.

Peas of heaven, med profilerade produkter inom veganska produkter, har haft en reklamkampanj med budskapet ”Inget kött, inget inga ägg, inga kinesiska investerare, inget gluten”.

Man har så valt att profilera sig kontra Oatly som kritiserats hårt för sina ägarkopplingar till den kinesiska diktaturen. På samma sätt har tidigare exempelvis Kavli uppmärksammat att man inte har den typ av ägare som Oatly har.

Nu råkade Peas of heaven ut för vissa kommentarer på nätet mot reklambudskapet. Ett antal människor anklagade företaget för att torgföra ett rasistiskt budskap men faktum är att man även fick en stor mängd positiva reaktioner på kampanjen och dess innehåll.

Peas of heaven beslutade ändå att dra tillbaka reklamen efter de reaktioner den fått.

– Vi är emot all form av rasism och blev väldigt ledsna när vi såg de här reaktionerna. Vi har tagit ner annonserna och vill be om ursäkt till de som har känt obehag på grund av vår reklam, säger företagets vd Marcus Karlsson.

De negativa reaktioner som kom var allt ifrån konstateranden att man tyckte illa om budskapet till hot mot företaget och dess anställda. 

– Det är väldigt olyckligt att våra annonser väckte de här reaktionerna. Förutom att vi tar avstånd från rasism och främlingsfientlighet vill vi också förtydliga att det här aldrig handlade om den kinesiska befolkningen eller människor med kinesiskt ursprung, säger Marcus Karlsson på Peas of Heaven.

Mycket av det stöd som företaget samtidigt fick, inte minst i sociala medier, handlade om att de som kommenterade tyckte att det var bra att ett företag markerade mot den kinesiska diktaturen.

– Vår tanke var att berätta att vi är ett familjeföretag, och i det här fallet valde vi att säga det på ett sätt som också refererar till den pågående debatten om svenska bolag med utländska ägare. Just investerare med koppling till den kinesiska staten är minst sagt ett hett ämne, och ur ett etiskt perspektiv skulle vi aldrig acceptera kapital från företag kopplade till stater som systematiskt bryter mot mänskliga rättigheter, konstaterar Marcus Karlsson.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil