Torghandeln(!) ut på nätet

Precis som annan handel drabbas torghandeln i coronakrisens spår...
Precis som annan handel drabbas torghandeln i coronakrisens spår. I Göteborg löser man det genom att flytta ut torghandeln på nätet och leverera hem.

Initiativet heter ”Håll Göteborg igång” och är en av många kreativa lösningar handeln hittar under coronakrisen. Ambitionen är att se till att handeln överlever och i det här fallet handlar det om torghandeln.

”Håll Göteborg igång” är en helt ny e-handel där fokus är på att hålla liv i Göteborgs torghandel med hjälp av nätet. Handlare från olika områden och shoppingytor samlas på nätet och säljer kassar som levereras hem till dörren med hjälp av taxi vars chaufförer också tappar under coronakrisen.

– Vi har velat skapa effekten av en torgrunda hemifrån som gynnar alla, handlare, taxichaufförer och göteborgare, säger initiativtagaren Hanna Dahlberg till e-handel.se.

Först ut på detta digitala torg var Stora saluhallens ost- och charkkasse till vilken ett antal butiker bidragit med ost, chark och bröd i ett gemensamt erbjudande.
– Vi hoppas att den här lösningen kan bidra till att hålla försäljningen på en hållbar nivå för handlarna så att butikerna kan finnas kvar efter krisen, säger Hanna Dahlberg.

Hemleveranserna står sedan Cabonline för, ett företag som också drabbats av krisen.
Dessutom finns partners som Jetshop för plattformen, Knowit för e-handelskompetens och affärsutveckling, Collector bank för betallösning och Trickle för marknadsföringen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

Jättesatsning av Löfbergs i Karlstad

Familjen Löfberg, som äger kafferosteriet med samma namn, gör nu en jättesatsning i Karlstad med, bland annat, ett nytt stort kafferosteri.

Ny formel ska hjälpa med klappar

En ny formel ska hjälpa oss att köpa rätt julklappar, något som enligt en undersökning oroar väldigt många svenskar.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil