Torghandeln(!) ut på nätet

Precis som annan handel drabbas torghandeln i coronakrisens spår...
Precis som annan handel drabbas torghandeln i coronakrisens spår. I Göteborg löser man det genom att flytta ut torghandeln på nätet och leverera hem.

Initiativet heter ”Håll Göteborg igång” och är en av många kreativa lösningar handeln hittar under coronakrisen. Ambitionen är att se till att handeln överlever och i det här fallet handlar det om torghandeln.

”Håll Göteborg igång” är en helt ny e-handel där fokus är på att hålla liv i Göteborgs torghandel med hjälp av nätet. Handlare från olika områden och shoppingytor samlas på nätet och säljer kassar som levereras hem till dörren med hjälp av taxi vars chaufförer också tappar under coronakrisen.

– Vi har velat skapa effekten av en torgrunda hemifrån som gynnar alla, handlare, taxichaufförer och göteborgare, säger initiativtagaren Hanna Dahlberg till e-handel.se.

Först ut på detta digitala torg var Stora saluhallens ost- och charkkasse till vilken ett antal butiker bidragit med ost, chark och bröd i ett gemensamt erbjudande.
– Vi hoppas att den här lösningen kan bidra till att hålla försäljningen på en hållbar nivå för handlarna så att butikerna kan finnas kvar efter krisen, säger Hanna Dahlberg.

Hemleveranserna står sedan Cabonline för, ett företag som också drabbats av krisen.
Dessutom finns partners som Jetshop för plattformen, Knowit för e-handelskompetens och affärsutveckling, Collector bank för betallösning och Trickle för marknadsföringen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil