Mer kartong behövs när vi ändrar matvanor

Mer kartong behövs när vi ändrar matvanor
Foto: Mostphotos
Coronapandemin har ändrat på människors matvanor och inköp. En effekt av det är en ökad förbrukning av livsmedelskartong av olika slag.

Coronapandemin har ändrat på människors matvanor och inköp. En effekt av det är en ökad förbrukning av livsmedelskartong av olika slag.

Det är SR P4 Västernorrland som berättar om hur coronapandemins påverkan på våra matvanor och inköp märks även hos kartongtillverkare.
Bakgrunden är det markant minskade antalet restaurangbesök och den ökande mängden hemarbetande.

Att färre går på restaurang har lett till att vi istället ökar andelen hämtmat. Färre besök i matbutikerna har likaledes lett till mer handel över nätet.
Båda tendenserna driver på efterfrågan av återvinningsbar kartong, i första hand och mer än efterfrågan på plast.

Nu rapporterar P4 att för Metsä Board Husum med 700 anställda norr om Örnsköldsvik har konsekvensen blivit att man nu kan och behöver öka produktionskapaciteten.
– Vi är ganska stora på produkter inom livsmedelskartong och där har vi definitivt sett att stängda restauranger och annat har ökat efterfrågan på frysmat och enportionsrätter, säger platschefen Olov Winblad von Walter till P4.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

CBS öppnar sin tredje Coop Mini

Coop butiker & stormarknader, CBS, inviger på fredag sin tredje obemannade butik. Denna Coop Mini öppnar i Gåvsta nordost om Uppsala.

Apotea ska växa så in i Norden

Det är Norden nästa som gäller för nätapoteket Apotea som ska växa via investeringar i norska och finska nätapotek framöver.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil