Mer kartong behövs när vi ändrar matvanor

Mer kartong behövs när vi ändrar matvanor
Foto: Mostphotos
Coronapandemin har ändrat på människors matvanor och inköp. En effekt av det är en ökad förbrukning av livsmedelskartong av olika slag.

Coronapandemin har ändrat på människors matvanor och inköp. En effekt av det är en ökad förbrukning av livsmedelskartong av olika slag.

Det är SR P4 Västernorrland som berättar om hur coronapandemins påverkan på våra matvanor och inköp märks även hos kartongtillverkare.
Bakgrunden är det markant minskade antalet restaurangbesök och den ökande mängden hemarbetande.

Att färre går på restaurang har lett till att vi istället ökar andelen hämtmat. Färre besök i matbutikerna har likaledes lett till mer handel över nätet.
Båda tendenserna driver på efterfrågan av återvinningsbar kartong, i första hand och mer än efterfrågan på plast.

Nu rapporterar P4 att för Metsä Board Husum med 700 anställda norr om Örnsköldsvik har konsekvensen blivit att man nu kan och behöver öka produktionskapaciteten.
– Vi är ganska stora på produkter inom livsmedelskartong och där har vi definitivt sett att stängda restauranger och annat har ökat efterfrågan på frysmat och enportionsrätter, säger platschefen Olov Winblad von Walter till P4.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil