Mer kartong behövs när vi ändrar matvanor

Mer kartong behövs när vi ändrar matvanor
Foto: Mostphotos
Coronapandemin har ändrat på människors matvanor och inköp. En effekt av det är en ökad förbrukning av livsmedelskartong av olika slag.

Coronapandemin har ändrat på människors matvanor och inköp. En effekt av det är en ökad förbrukning av livsmedelskartong av olika slag.

Det är SR P4 Västernorrland som berättar om hur coronapandemins påverkan på våra matvanor och inköp märks även hos kartongtillverkare.
Bakgrunden är det markant minskade antalet restaurangbesök och den ökande mängden hemarbetande.

Att färre går på restaurang har lett till att vi istället ökar andelen hämtmat. Färre besök i matbutikerna har likaledes lett till mer handel över nätet.
Båda tendenserna driver på efterfrågan av återvinningsbar kartong, i första hand och mer än efterfrågan på plast.

Nu rapporterar P4 att för Metsä Board Husum med 700 anställda norr om Örnsköldsvik har konsekvensen blivit att man nu kan och behöver öka produktionskapaciteten.
– Vi är ganska stora på produkter inom livsmedelskartong och där har vi definitivt sett att stängda restauranger och annat har ökat efterfrågan på frysmat och enportionsrätter, säger platschefen Olov Winblad von Walter till P4.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil