Mer omtanke – mindre pengar i jul

Mer omtanke – mindre pengar i jul
Foto: Mostphotos
Svenskarna lägger mindre pengar men mer omtanke på julklapparna denna jul och handlar mer lokalt, enligt en ny undersökning Mastercard nu presenterar.

Svenskarna lägger mindre pengar men mer omtanke på julklapparna denna jul och handlar mer lokalt, enligt en ny undersökning Mastercard nu presenterar.

Mastercard presenterar en undersökning där 1 000 svenskar svarat på frågor inför julen 2020.
Resultatet i denna är att 73 procent av de svarande säger att det här året påmint dem om vad som är viktigt i livet.

52 procent av de som svarat säger sig vara mer omtänksamma denna jul gentemot tidigare och 39 procent av de lägger extra omtanke på julklapparna i år.
Däremot kommer 49 procent av de svarande att lägga mindre mängd pengar på julklappar men 35 procent lägger mer fokus på personliga detaljer och 32 procent lägger mer tid på att välja presenterna.

En dryg tredjedel, 37 procent, av de svarande har dessutom köpt julklappar som ger något tillbaka till samhället som att stödja en välgörenhetsorganisation.
54 procent har handlat medvetet lokalt för att stödja återhämtningen för de små företagen.

– För många av oss kommer julfirandet att se annorlunda ut i år men med de utmaningar som 2020 innebär är det glädjande att se att människor över hela Europa lägger mer tid, omtanke och fokus på de personliga detaljerna i sina julklappar, konstaterar Mastercards chef för Norden och Baltikum, Erik Gutwasser.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

Medlemskampanj ska lyfta Coop

Coop lanserar en ny kampanj för att locka fler kunder och stå starka i konkurrensen med bland annat lågprisprofilerade kedjorna Lidl och Willys.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil