Korvakademiens pris till Magnus Kvickström

Foto MostPhotos
Korvakademiens hederspris 2023 har tilldelats Magnus Kvickström, grundaren av nya korvfabriken Fabrikörens charkuteri i Jokkmokk.

Det var i samband med årets upplaga av Korvfestivalen på Münchenbryggeriet i Stockholm som Magnus Kvickström tilldelades priset.
Motiveringen hittar du längre ned och det var en hedrad Magnus Kvickström som kommenterade priset:
–Jag är jätteglad och överraskad. Känner mig verkligen hedrad och stolt, som fått denna fina utmärkelse. Den ger mig, hela familjen och alla som jobbar på vår nya fabrik ännu mer energi och lust att utveckla nya läckra korvar av högsta kvalité, sade Magnus Kvickström.
– Korvakademiens hederspris är ju som ett riktigt Nobelpris, tillade han.

Motiveringen till priset
”I decennier har denne korvhantverkare, entreprenör och företagsledare vigt sitt liv åt både korvens bästa och sin hembygd. 
Högsta kvalitet in i minsta detalj har varit ledstjärnan, liksom utveckling av sensationella smaker genom bland annat rökning med drivved, alspån och tallskott i en salig blandning. 
Han har lyft vår folkkorv falukorven till himmelska höjder, men inte heller glömt den lilla prinskorven. Och allt däremellan. 
I sprillans ny fabrik på mödernets hemman i utkanten av Jokkmokk produceras nu nya kvalitetskorvar – att spridas över landet till korvälskares fromma och till båtnad för hembygden. Nya decennier i korvens tjänst ska nu läggas till redan lagda”.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil