Kommungåva stöttar lokal handel i Örebro

Kommungåva stöttar lokal handel i Örebro
Kommunstyrelsens ordförande Kenneth Handberg (S). Foto: Socialdemokraterna
Örebro kommun ger en ny tackgåva till sina anställda med hänvisning till arbetet under pandemin och vill med den även stötta lokala företag.

Örebro kommun ger en ny tackgåva till sina anställda med hänvisning till arbetet under pandemin och vill med den även stötta lokala företag.

Örebro kommun vill ännu en gång uppmärksamma det goda arbetet som genomförts under coronapandemin, skriver man i en pressrelease.
Därför ger kommunen nu sina anställda en tackgåva som består av värdecheckar med ett värde av 2 000 kronor att handla för hos lokala företag.

Kommunen vill också stötta det lokala näringslivet och förhoppningen är att gåvan ska underlätta för företag och stötta höstens återstart, påpekar man.
Gåvan planeras att delas ut till anställda i slutet av augusti och kommer att bestå av digitala värdecheckar med ett värde av 2 000 kronor att handla för hos lokala företag.

När den förra gåvan delades ut var det hela 186 lokala företag inom olika branscher som anslöt sig till systemet:
– Totalt handlar det om cirka 13 000 värdecheckar, vilket innebär en totalsumma om cirka 26 miljoner kronor. Under coronapandemin har många företag i olika branscher drabbats hårt och vår förhoppning är att värdecheckarna ska komma lokala företag tillgodo och stötta återstarten, säger kommunens näringslivsdirektör Göran Dahlén.
– Det är viktigt att vi alla tänker på att handla så mycket som möjligt på hemmaplan där detta är en bra möjlighet, och därför hoppas vi så klart att så många företag som möjligt ansluter sig, tillägger han.

Den 8 juni tog kommunstyrelsen beslutet om ytterligare en tackgåva till de anställda.
– Det är otroliga insatser som gjorts under en lång period nu och vi vill så klart uppmärksamma det, samtidigt som vi kan bidra till att stötta det lokala näringslivet som också har haft det tufft, säger kommunstyrelsens ordförande Kenneth Handberg (s).

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil