Kommungåva stöttar lokal handel i Örebro

Kommungåva stöttar lokal handel i Örebro
Kommunstyrelsens ordförande Kenneth Handberg (S). Foto: Socialdemokraterna

Örebro kommun ger en ny tackgåva till sina anställda med hänvisning till arbetet under pandemin och vill med den även stötta lokala företag.

Örebro kommun vill ännu en gång uppmärksamma det goda arbetet som genomförts under coronapandemin, skriver man i en pressrelease.
Därför ger kommunen nu sina anställda en tackgåva som består av värdecheckar med ett värde av 2 000 kronor att handla för hos lokala företag.

Kommunen vill också stötta det lokala näringslivet och förhoppningen är att gåvan ska underlätta för företag och stötta höstens återstart, påpekar man.
Gåvan planeras att delas ut till anställda i slutet av augusti och kommer att bestå av digitala värdecheckar med ett värde av 2 000 kronor att handla för hos lokala företag.

När den förra gåvan delades ut var det hela 186 lokala företag inom olika branscher som anslöt sig till systemet:
– Totalt handlar det om cirka 13 000 värdecheckar, vilket innebär en totalsumma om cirka 26 miljoner kronor. Under coronapandemin har många företag i olika branscher drabbats hårt och vår förhoppning är att värdecheckarna ska komma lokala företag tillgodo och stötta återstarten, säger kommunens näringslivsdirektör Göran Dahlén.
– Det är viktigt att vi alla tänker på att handla så mycket som möjligt på hemmaplan där detta är en bra möjlighet, och därför hoppas vi så klart att så många företag som möjligt ansluter sig, tillägger han.

Den 8 juni tog kommunstyrelsen beslutet om ytterligare en tackgåva till de anställda.
– Det är otroliga insatser som gjorts under en lång period nu och vi vill så klart uppmärksamma det, samtidigt som vi kan bidra till att stötta det lokala näringslivet som också har haft det tufft, säger kommunstyrelsens ordförande Kenneth Handberg (s).

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Klassikern pappersbaserat förpackad

Klassikern pappersbaserat förpackad

En svensk klassiker i form av Scan falukorv på 800 g-ring, blir nu pappersbaserat förpackat i en innovation från Mondi, istället för i dagens plast.

Siaglass och Skistar i nytt glassamarbete

Siaglass och Skistar i nytt glassamarbete

Siaglass och Skistar bygger ett nytt samarbete. Det tar sin utgångspunkt i snögubben Valle som finns på Skistars destinationer och som nu blir glass.

Så ofta kollar vi svenskar mobilen

Så ofta kollar vi svenskar mobilen

En tredjedel svarar ”mer än 50 gånger per dag”, var femte 18-29-åring ”mer än 100 gånger per dag”. Det gäller hur ofta vi svenskar kollar mobilen.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.