Kommungåva stöttar lokal handel i Örebro

Kommungåva stöttar lokal handel i Örebro
Kommunstyrelsens ordförande Kenneth Handberg (S). Foto: Socialdemokraterna
Örebro kommun ger en ny tackgåva till sina anställda med hänvisning till arbetet under pandemin och vill med den även stötta lokala företag.

Örebro kommun ger en ny tackgåva till sina anställda med hänvisning till arbetet under pandemin och vill med den även stötta lokala företag.

Örebro kommun vill ännu en gång uppmärksamma det goda arbetet som genomförts under coronapandemin, skriver man i en pressrelease.
Därför ger kommunen nu sina anställda en tackgåva som består av värdecheckar med ett värde av 2 000 kronor att handla för hos lokala företag.

Kommunen vill också stötta det lokala näringslivet och förhoppningen är att gåvan ska underlätta för företag och stötta höstens återstart, påpekar man.
Gåvan planeras att delas ut till anställda i slutet av augusti och kommer att bestå av digitala värdecheckar med ett värde av 2 000 kronor att handla för hos lokala företag.

När den förra gåvan delades ut var det hela 186 lokala företag inom olika branscher som anslöt sig till systemet:
– Totalt handlar det om cirka 13 000 värdecheckar, vilket innebär en totalsumma om cirka 26 miljoner kronor. Under coronapandemin har många företag i olika branscher drabbats hårt och vår förhoppning är att värdecheckarna ska komma lokala företag tillgodo och stötta återstarten, säger kommunens näringslivsdirektör Göran Dahlén.
– Det är viktigt att vi alla tänker på att handla så mycket som möjligt på hemmaplan där detta är en bra möjlighet, och därför hoppas vi så klart att så många företag som möjligt ansluter sig, tillägger han.

Den 8 juni tog kommunstyrelsen beslutet om ytterligare en tackgåva till de anställda.
– Det är otroliga insatser som gjorts under en lång period nu och vi vill så klart uppmärksamma det, samtidigt som vi kan bidra till att stötta det lokala näringslivet som också har haft det tufft, säger kommunstyrelsens ordförande Kenneth Handberg (s).

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Änglamark pasta byter till papp

Änglamark pasta byter till papp. Alla förpackningar byts ut och besparingen blir enligt Coop 300 ton plast per år.

20 år sedan Lidl öppnade i Sverige

25 september var det exakt 20 år sedan Lidl öppnade sina första butiker i Sverige. Idag har kedjan 205 butiker från Trelleborg till Boden.

Inredningsföretag köper studio

Butiksinredningsföretaget Nitton93 köper Studio Johansson Bergvall som under lång tid arbetat med utveckling av bland annat Icanders för Ica Sverige.

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil