Arla letar årets smak – hittas på Instagram?

Arla letar årets smak – hittas på Instagram?
Jimmi Eriksson är en av profilerna som nu hos Arla letar efter årets smak. Foto: Pressbild Arla
Arla utforskar Instagram för att utse Årets smak. När man nu för tredje året i rad korar denna har man hunnit analysera 20 000 Instagram-inlägg.

Arla utforskar Instagram för att utse Årets smak. När man nu för tredje året i rad korar denna har man hunnit analysera 20 000 Instagram-inlägg.

För tredje året ska Arla alltså presentera Årets smak och tar i år hjälp av Instagram genom att analysera 20 000 inlägg där från inflytelserika kockar och konditorer från hela världen.
Den genomgången visade, bland annat, att rostat, karamelliserat och fermenterat nu är extra populära smaker.  – Vill man veta vad som trendar inom matvärlden är sociala medier, och då särskilt Instagram, en viktig källa. Där delar kockar, konditorer, bagare och andra matkreatörer med sig av sina tankar och idéer, konstaterar Jimmi Eriksson som är en av kockarna i Arlas smakråd.
– Även om jag själv gärna lagar mat med svenska råvaror är det otroligt inspirerande att se vilka smaker och tekniker kockar runt om i världen jobbar med, tillägger Eriksson.

Djupdykningen på Instagram och enkätundersökningen till svenska matbranschen har letts av smakforskaren Johan Swahn.
– Genom Årets smak vill vi bidra med kunskap och inspiration. Därför är vi stolta över att Johan Swahn, som är expert på sensorik, har varit med i projektet och bidragit med insikter. Vi är också glada över att smakrådet har varit med på hela resan och hjälpt oss, säger projektledaren Annie Tidelius.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

Sämre skördar ger brist på tomatpuré

Det råder, åtminstone tillfälligt, en brist på tomatpuré i många svenska butiker och den förklaras med råvarubrist på grund av sämre skördar.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil