Lätta nu utan palmolja – ”lyssnat på kunderna”

Lätta nu utan palmolja – ”lyssnat på kunderna”
Lätta kanske upplevs lättare när den nu blir utan palmolja? Foto: Pressbild
Lätta tar ett nytt steg när man nu lanserar margarinet utan palmolja och med en förändrad konsistens. ”Vi har lyssnat på kunderna”, säger företaget.

Lätta tar ett nytt steg när man nu lanserar margarinet utan palmolja och med en förändrad konsistens. ”Vi har lyssnat på kunderna”, säger företaget.

Lätta har funnits som produkt i Sverige sedan 1984 och varit en bred och populär produkt.
Samtidigt har margarinet i omgångar kritiserats ur olika synvinklar.

Nu relanserar man Lätta med, som man skriver, ”samma och låga fetthalt” men utan palmolja och med en utvecklad konsistens.
När palmoljan tagits bort har mängden rapsolja ökat och i produkten ingår nu rapsolja (26 procent), kokosolja (10) och solrosolja (5).

– Vi strävar alltid efter att förbättra våra recept utan att kompromissa med den goda smaken som är så omtyckt av våra konsumenter. Lätta är ett hälsosamt och klimatsmart alternativ till smör, och genom att ta bort palmoljan från Lätta lyssnar vi in vad våra konsumenter tycker, säger Anneli Forsman, nordisk vd för Upfield.

De nya Lätta-produkterna – Lätta original (400 g och 600 g) och Lätta extrasaltat (600 g) finns nu i butik hos Ica, Coop, Axfood, Lidl, mathem.se och mat.se. Rekommenderat återförsäljarpris är 16,90 kr för Lätta 400 g är och 19,90 kr för Lätta 600 g.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Skedvi bröd får exklusiv märkning

Skedvi bröd får nu en exklusiv märkning av EU. Efter fyra års arbete får man märkningen ”skyddad geografisk beteckning”, SGB.

Lanserar ny hållbar rostningsteknik

Sucafina, Beyers Koffie och CEE presenterar en ny hållbar rostningsteknik för kaffe. Den presenteras idag och ses som ett stort utvecklingssteg.

Det blir Ica som öppnar hos Sture

Ica Sturehallen. Det blir den butik som någon gång under hösten 2026 ger Sturekvarteret en ny dagligvarubutik och då öppna i Sturegallerian.

Lidl bjuder barn på VM-handbollen

VM i handboll för damer är igång i Göteborg och sponsorn Lidl bjuder nu över 100 barn på möjligheten att vara landslagsstjärnor för en dag.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil