Seniortimme även hos Hemköp

Succé när Tomas Lindborg hos Hemköp lät butiken vara öppen speciellt för seniorer. Foto: Hemköp
Hemköp väljer nu att låta ett antal butiker ha öppet en timme på morgonen för att låta kunder över 65 år och andra i Corona-riskgrupper handla själva.

Hemköp i Upplands Väsby var först inom Hemköp med att ha en morgontimme speciellt för seniorer över 65 år och andra i riskgrupper.
Man höll öppet mellan 7 och 8 på morgonen och hade redan första dagen 20 personer som passade på att handla under den timmen.

– Det var otroligt uppskattat. De som är utsatta och känsliga ska kunna känna sig trygga när de handlar. Vi har en värd i entrén som möter varje kund, vi är inga läkare utan hoppas att alla respekterar att den här timmen är för riskgrupper, säger handlaren Tomas Lindborg.

Flera andra butiker i Stockholm har gjort likartade satsningar. Butikstrender har berättat om två Ica-butiker som tagit sådana initiativ.
Men Hemköp väljer nu att på bredare basis öppna utvalda butiker för coronavirusets riskgrupper.
Under en morgontimme kan seniorer och de i riksgrupper handla i en lugn och nystädad butik.

– Alla har inte möjlighet att få hjälp med sin handling så med omsorg för våra kunder i riskgrupperna vill vi erbjuda en så trygg handling som möjligt. I en svår tid ser vi många fina initiativ från våra butiker med en genuin omsorg och vilja att göra gott, säger Hemköps vd Simone Margulies.

Här är de utvalda butikerna inom Hemköps-kedjan
Hemköp Lidingö
Hemköp Djurgårdsstaden
Hemköp Haninge
Hemköp Lännersta
Hemköp Tallboda
Hemköp Upplands Väsby
Hemköp Kisa
Hemköp Västertorp
Hemköp Torslanda
Hemköp Lund
Hemköp Ellös
Hemköp Stora höga
Hemköp Svanesund
Hemköp Skillingaryd

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil