Ligger fyra år före hållbarhetsplanen

Electrolux Huvudkontor | Foto MostPhotos
Electrolux meddelar nu att man minskat utsläppen från den egna verksamheten med 78 procent jämfört med 2015 och är fyra år före sin plan.

Många företag har svårt att klara av att minska sina utsläpp i den takt de själva sätter som mål. 
Men Electrolux kan i sin hållbarhetsrapport för 2021 konstatera att de minskat utsläppen från den egna verksamheten med 78 procent jämfört med 2015 och därmed ligger fyra år före sin egen plan för hållbarhetsarbetet.

Elecotrolux har satt upp ett hållbarhetsmål som innebär att man till år 2025 ska nå en minskning av sina egna utsläpp med 80 procent.
Men redan nu är man alltså i läget att ha minskat dem med 78 procent.– Hållbarhetsramverket ger oss riktningen för att vi ska uppnå våra mål inom Better Company, Better Solutions och Better Living, och för att vi ska bli klimatneutrala i vår leveranskedja till 2050, säger Jonas Samuelsson, vd och koncernchef på Electrolux, i ett pressmeddelande.

– Jag är särskilt stolt över de stora framsteg vi gjort när det gäller våra vetenskapligt baserade mål för 2021 och det erkännande av vårt ledarskap som vi fick från CDP, säger Vanessa Butani, hållbarhetschef på Electrolux.
– Vårt samarbete med unga för att tillsammans titta på framtida generationers behov när det gäller hållbara hem var också viktigt. Det kommer även att bidra till kommande års innovationsstrategi som ska möta behoven hos framtida generationer, tillägger hon.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil