Lite uppåt för hotell under december 2021

Lite uppåt för hotell under december 2021
Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms handelskammare. Foto: Stockholms handelskammare
Logiintäkterna hos de svenska hotellen förbättrades något under december månad 2021 jämfört med november, vilket ses som en positiv indikator.

Logiintäkterna hos de svenska hotellen förbättrades något under december månad 2021 jämfört med november, vilket ses som en positiv indikator.

Färska siffror visar att nivåerna för logiintäkterna hos svenska hotell förbättrades, om än marginellt, under december jämfört med november 2021.
Det ses allmänt som en indikator även för besläktade branscher.

– Det är en bräcklig sektor och även om slutet på året var hyfsat så finns det en välgrundad oro. Vi vet att besöksnäringen påverkas väldigt negativt av restriktionerna och därför vore det värdefullt med en normalisering med en utplanad smittkurva, säger Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms handelskammare, i en kommentar.

Det noteras en något ökad nivå på intäkter för hotellen december och det redovisas i siffror från Benchmarking alliance, siffror som handelskammaren i Stockholm har analyserat.

I Sverige uppgick de totala logiintäkterna på hotellen till 1 197 miljoner kr december vilket å ena sidan kan jämföras med 398 miljoner kr december 2020 och å andra sidan 1 318 miljoner kr december 2019.

– Givet situationen är det ganska bra siffror, men man kan inte sticka under stol med att branschen plågats hårt under lång tid och sannolikt har ytterligare någon väldigt utmanande månad framför sig. Det kommer vara otroligt viktigt att regeringen och myndigheterna får stödåtgärderna att fungera bra för dessa företag, säger Stefan Westerberg i samma kommentar.

– Vi har en väldigt hög smittspridning, men trycket mot vård och antal dödsfall är långt ifrån de nivåer som tidigare noterats. Vaccineringen förefaller ha effekt och då bör det politiskt finnas en beredskap att se över restriktionerna när kurvorna planar ut eller vänder nedåt, avslutar Stefan Westerberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil