Löfbergs lanserar världsnyhet

Madelene Breiling | Foto : Anders Thorén
Löfbergs lanserar en ny kaffeförpackning i flexibel plast som går lätt att sortera ut och återvinna. Genom det kan plasten i förpackningarna undgå förbränning.

Efter flera års utvecklingsarbete lanserar kafferosteriet Löfbergs nu en världsnyhet i form av kaffeförpackningar i monolaminat, skriver Packnet. 
Fördelen med den nya förpackningen är att den kan materialåtervinnas i stället för att förbrännas, vilket ger möjligheter till ett cirkulärt kretslopp och 55 procent lägre klimatpåverkan.

– Vi är såklart otroligt stolta och glada idag! Det här är ett fantastiskt framsteg, inte bara för oss utan för hela kaffebranschen som nu kan minska klimatavtrycket ytterligare. Vi har redan börjat använda den nya förpackningen och feedbacken från våra kunder är väldigt positiv, säger Madelene Breiling, utvecklingschef på Löfbergs, till Packnet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil