Lurade Systembolaget och stal 3 000 kronor

Foto Pressbild, Systembolaget
En man utnyttjade en enkel växlingsbegäran för att lura personalen på Systembolaget i Hässleholm och lyckades smita iväg med 3 000 kronor extra, enligt Kristianstadsbladet.

Den 2 januari inträffade en händelse på Systembolaget i Hässleholm där en man begärde att växla 2 000 kronor till mindre valörer. Samtidigt lyckades han lura personalen och avlägsnade sig från butiken med ytterligare 3 000 kronor. Det dröjde till kassans kontrollräkning innan bedrägeriet upptäcktes. Personalen insåg att de blivit lurade och polisanmälde händelsen. Trots detta är mannen ännu på fri fot.

Mannen använde en taktik där han bad om enkelt växelbyte, vilket kan tyckas oskyldigt. Denna strategi visade sig dock vara ett smidigt sätt att lura till sig extra pengar utan att väcka misstankar.

Bedrägerier som detta kan få konsekvenser för företag som Systembolaget, både ekonomiskt och i fråga om säkerhet. Efter händelsen är det möjligt att företaget kommer att vidta åtgärder för att förbättra sina rutiner och undvika liknande situationer.

Polisens utredning och efterlysning
Polisen är nu involverad i fallet och genomför en utredning för att identifiera och gripa mannen bakom bedrägeriet. Ett signalement och eventuella övervakningsbilder kan vara till nytta för att underlätta polisens arbete och efterlysning av den misstänkte. Denna händelse understryker vikten av att vara vaksam och försiktig, även i vardagliga situationer som en enkel växlingsbegäran. Det är en påminnelse om behovet av ökad medvetenhet både hos företag och personal för att förhindra och hantera liknande bedrägeriförsök.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Stärker positionen inom färdigmat

Atria Sweden AB har tagit ett stort steg framåt genom att förvärva hela aktiekapitalet i svenska färdigrättsverksamheten Gooh från Lantmännen Cerealia. Gooh är en ledande aktör inom kylda färdigrätter i den svenska dagligvaruhandeln, med en imponerande marknadsandel på cirka 25 procent.

Årets Storbolags-VD 2023

David von Laskowski, vd för Picadeli och Greenfood Group, prisas för sitt värderingsdrivna ledarskap och banbrytande arbete inom hållbarhet och tillväxt. Hans insatser sträcker sig bortom affärsmässig framgång och har gjort Greenfood till en ledande aktör.

ATG redovisar högre vinst

ATG, det ledande spelföretaget inom hästspel, rapporterade en imponerande ökning av rörelsevinsten för det fjärde kvartalet enligt deras bokslut för 2023. Vinsten steg till 546 miljoner kronor.

Implementerar återvunnen plast

Spendrups tar ännu ett steg mot hållbarhet genom ett samarbete med förpackningsleverantören Trioworld. Tillsammans har de beslutat att övergå till användningen av 30 procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm

Återkallar Garant tropisk juice

Axfood har inlett en återkallelse av Garant Tropisk Juice efter att plastpartiklar upptäckts i vissa förpackningar. Produkten återkallas med bäst före-datum den 19 april 2024.

Ica Knuten möts av onödig kritik

Ica Knuten i Nyköping har tagit ett vågat steg i sin strävan att förnya kundupplevelsen genom att erbjuda livekonserter i butiken under helgerna. Men den nya satsningen har inte mötts av enbart positiva reaktioner från kunderna.

Här är ohälsotalet lägst i Sverige

En nyligen genomförd analys av Essity visar på en avtagande nedgång. Stockholms län toppar listan över minst antal ersatta sjukdagar, medan Västernorrlands län befinner sig i motsatt ände.

Tar stormarknad till stadsdelen

Coop fortsätter sin satsning på stadsdelen Ladugårdsängen i Örebro genom att införa sitt största stormarknadskoncept. Tio år efter sin ursprungliga etablering i området väljer kedjan att växla upp sin närvaro.

The Body Shop stänger butiker

Skönhetskedjan The Body Shop står inför en tuff tid då de tvingas stänga hälften av sina nära 200 butiker i Storbritannien. Orsaken till denna drastiska åtgärd är att kedjan hamnat under tvångsförvaltning.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil