”Ett stabilt kvartal med bra lönsamhet”

”Ett stabilt kvartal med bra lönsamhet”
Axfoods koncernchef Klas Balkow kan summera ett stabilt kvartal för sin koncern. Foto: Pressbild Axfood
Axfood redovisar vad man beskriver som ett stabilt tredje kvartal med lönsamhet och påpekar att detta sker trots höga jämförelsetal att tävla mot.

Axfood redovisar vad man beskriver som ett stabilt tredje kvartal med lönsamhet och påpekar att detta sker trots höga jämförelsetal att tävla mot.

Axfood redovisar ett stabilt tredje kvartal med en bra lönsamhet trots höga jämförelsetal. Ett högt tempo upprätthålls med betydande fokus på framtidssatsningar, och för några veckor sedan skrevs dagligvaruhistoria i samband med att man slutfört köpet av Bergendahls food och en del av City Gross.
Så sammanfattar koncernen tredje kvartalet 2021.

– Vi stänger ett händelserikt kvartal med en hög utvecklingstakt. Vi levererade en hög lönsamhet och ökade resultatet justerat för integrationskostnader kopplat till Bergendahlsförvärvet, säger koncernchefen Klas Balkow i en kommentar.

– Samtidigt är det en spännande tid med febril aktivitet i alla delar av vår koncern. I somras kommunicerade vi nya stora satsningar för att optimera vår logistikplattform. Dessutom har vi fått godkännande av Konkurrensverket och slutfört vårt förvärv av Bergendahls.

Balkow påpekar särskilt de positiva sidorna av att man ”svalt” en konkurrent på marknaden;
– Förvärvet skapar synergier och stärker vår långsiktiga position på marknaden genom ökad effektivitet, vilket även gagnar partihandelskunder och konsumenter. Integrationen av verksamheterna har inletts och det känns väldigt roligt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil