”Ett stabilt kvartal med bra lönsamhet”

”Ett stabilt kvartal med bra lönsamhet”
Axfoods koncernchef Klas Balkow kan summera ett stabilt kvartal för sin koncern. Foto: Pressbild Axfood
Axfood redovisar vad man beskriver som ett stabilt tredje kvartal med lönsamhet och påpekar att detta sker trots höga jämförelsetal att tävla mot.

Axfood redovisar vad man beskriver som ett stabilt tredje kvartal med lönsamhet och påpekar att detta sker trots höga jämförelsetal att tävla mot.

Axfood redovisar ett stabilt tredje kvartal med en bra lönsamhet trots höga jämförelsetal. Ett högt tempo upprätthålls med betydande fokus på framtidssatsningar, och för några veckor sedan skrevs dagligvaruhistoria i samband med att man slutfört köpet av Bergendahls food och en del av City Gross.
Så sammanfattar koncernen tredje kvartalet 2021.

– Vi stänger ett händelserikt kvartal med en hög utvecklingstakt. Vi levererade en hög lönsamhet och ökade resultatet justerat för integrationskostnader kopplat till Bergendahlsförvärvet, säger koncernchefen Klas Balkow i en kommentar.

– Samtidigt är det en spännande tid med febril aktivitet i alla delar av vår koncern. I somras kommunicerade vi nya stora satsningar för att optimera vår logistikplattform. Dessutom har vi fått godkännande av Konkurrensverket och slutfört vårt förvärv av Bergendahls.

Balkow påpekar särskilt de positiva sidorna av att man ”svalt” en konkurrent på marknaden;
– Förvärvet skapar synergier och stärker vår långsiktiga position på marknaden genom ökad effektivitet, vilket även gagnar partihandelskunder och konsumenter. Integrationen av verksamheterna har inletts och det känns väldigt roligt.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil