Mat.se satsar på röststyrt

Säg till direkt när mjölken till kaffet är slut – eller något annat. Nu satsar Mat.se röststyrt. | Foto: Pressbild
Mat.se blir först ut med röststyrd personifierad matshopping, meddelar företaget som nu skapar ett pilottest i samarbete med Google nest hub.

Smarta högtalare har funnits på marknaden länge, men möjligheten att kombinera röststyrning med bild och personlig köphistorik är något nytt.
Mat.se blir nu först ut i Sverige att kombinera dessa funktioner i ett pilottest med Google Nest Hub, och därmed förenkla kundens köpresa ytterligare, meddelar man.

För fyra år sedan lanserade Mat.se ”Smarta inköpslistan”, en funktion som hjälper kunden genom att till exempel påminna om varor hen brukar köpa.
Nu gör man en pilot där 50 kunder bjuds in för att testa att koppla samman röststyrd handling med rekommendationer och tips som baseras på kundens individuella köphistorik.

– Röststyrning är en funktion som vi bara kommer att få se mer och mer av i framtiden. Det känns extra roligt att vara först ut på marknaden med att utveckla en röststyrning åt våra kunder som är unik för just dem, säger Ludvig Anderberg, verksamhetschef på Mat.se.

– Med piloten innoverar vi inför framtidens köpupplevelser och jag ser fram emot att vi lär oss mer inom röststyrning och personalisering. E-handeln växer kraftigt och vi jobbar ständigt med att utmana kring hur man handlar mat på nätet inom koncernen, säger Frida Ridderstolpe, digital utvecklings- och e-handelschef på Axfood.

50 personer väljs ut för att delta i pilottestet, och de kommer att få hem en Google nest hub kostnadsfritt för att kunna testa produkten under hösten. 
Anmälan till pilottestet är öppen till den 8 september och projektet förväntas starta i slutet av september.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil