Många ”Coronahundar” men dålig djurkunskap

Foto Pressbild
En stor del av svenskarna har skaffat hund eller katt de senaste tre åren men kunskapen om djurvård är låg hos många, menar Apotek hjärtat.

Pandemin har inneburit många nyblivna – och kanske oerfarna – djurägare i landet, skriver Apotek hjärtat. 
Samtidigt som 17 procent av de svarande i en undersökning har skaffat hund eller katt de tre senaste åren, upplever många en bristande kunskap om hur man behandlar vanliga besvär som kan drabba den nya familjemedlemmen, skriver apotekskedjan. 

86 procent av de svarande anser sig ha god kunskap om pälsvård, 84 procent om hur man hanterar fästingbett och 82 procent dito om mask.
Däremot är det betydligt färre som har koll när det gäller problem med mage, ögon, öron eller munhygien hos sitt husdjur.

– Många av de besvär som nyblivna hund- eller kattägare anser att de har dålig koll på är relativt vanliga problem. Till exempel uppger 42 procent att de har låg kunskap om hur de ska behandla dålig andedräkt, som kan vara ett resultat av tandvärk, tandsten eller tandlossning vilket många hundar lider av. Dessa besvär kan enkelt förebyggas med regelbunden tandborstning, säger Peter Fritzon, apotekare och farmacispecialist hos Apotek hjärtat.

Topp 7 besvär som nyblivna hund- och kattägare har låg kunskap om
Dålig andedräkt (42 procent)
Problem med mun och tänder (41 procent)
Problem med ögon och öron (40 procent)
Orolig mage (37 procent)
Loppor/ohyra (36 procent)
Rädsla och oro (33 procent)
Sårbehandling (31 procent)

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil