Tyskt snack boostade snacks

Förra året medverkade Renjer snacks, Lund-baserat, i tyska motsvarigheten till Draknästet på tv. | Bild: TVNOW/Frank W. Hempel

Förra året medverkade Renjer snacks, Lund-baserat, i tyska motsvarigheten till Draknästet på tv.
Det visade sig vara ett lyckat drag. Sedan dess har försäljningen närmast exploderat i de tysktalande delarna av Europa.

Renjer snacks startades för tre år sedan av tre tidigare studenter i Lund och fokuserade på torkade viltköttssnacks från ren, älg och hjort.
Man fick hjälp av LU innovation och Almi men det stora genombrottet kom i tyska motsvarigheten till Draknästet, där entreprenörer får presentera sig på samma sätt som i det svenska programmet.

– Tack vare tv-pitchen fick vårt varumärke en mycket snabb framgång, vi upplevde en väldigt kraftig efterfrågan i framför allt Tyskland, säger Alex Kirchmaier, medgrundare och vd för Renjer snacks, till sydsvenskan.se.

Det syns i siffrorna; mellan 2018 och 2019 steg Lundabolagets omsättning med cirka 350 procent, från 2,5 miljoner till 11,2 miljoner kronor. Bolaget visade även en vinst på 634 000 kronor.

– Förra året sålde vi totalt cirka 500 000 enheter. Fyra femtedelar av försäljningen kom från Tyskland, Österrike och Schweiz. Det är en bra ökning från 2018 då vi totalt sålde runt 80 000 produktenheter, säger Alex Kirchmaier.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Sia-glass redovisar 2020 som rekordår

Sia-glass redovisar 2020 som rekordår

Glassmarknaden har varit god under 2020 och för Sia-glass redovisar man att årets storsäljare är en svensk klassiker. Det handlar om glassbåten…

Bara kaffe latte hos Löfbergs nu?

Bara kaffe latte hos Löfbergs nu?

Anders Fredriksson lämnar Norrmejerier för att börja ett nytt jobb som koncernchef och vd för Löfbergs. Fredriksson tar över på nya jobbet 9 augusti. Efter

Dålig märkning om bekämpningsmedel

Dålig märkning om bekämpningsmedel

Varannan vara som behandlats med bekämpningsmedel saknar rätt märkning i Sverige, konstaterar Kemikalieinspektionen efter en stor granskning.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.