Tyskt snack boostade snacks

Förra året medverkade Renjer snacks, Lund-baserat, i tyska motsvarigheten till Draknästet på tv. | Bild: TVNOW/Frank W. Hempel
Sedan snacksbolaget Renjer från Lund var med i Tysklands motsvarighet till Draknästet har bolagets försäljning i det tysktalande Europa vuxit rejält.

Förra året medverkade Renjer snacks, Lund-baserat, i tyska motsvarigheten till Draknästet på tv.
Det visade sig vara ett lyckat drag. Sedan dess har försäljningen närmast exploderat i de tysktalande delarna av Europa.

Renjer snacks startades för tre år sedan av tre tidigare studenter i Lund och fokuserade på torkade viltköttssnacks från ren, älg och hjort.
Man fick hjälp av LU innovation och Almi men det stora genombrottet kom i tyska motsvarigheten till Draknästet, där entreprenörer får presentera sig på samma sätt som i det svenska programmet.

– Tack vare tv-pitchen fick vårt varumärke en mycket snabb framgång, vi upplevde en väldigt kraftig efterfrågan i framför allt Tyskland, säger Alex Kirchmaier, medgrundare och vd för Renjer snacks, till sydsvenskan.se.

Det syns i siffrorna; mellan 2018 och 2019 steg Lundabolagets omsättning med cirka 350 procent, från 2,5 miljoner till 11,2 miljoner kronor. Bolaget visade även en vinst på 634 000 kronor.

– Förra året sålde vi totalt cirka 500 000 enheter. Fyra femtedelar av försäljningen kom från Tyskland, Österrike och Schweiz. Det är en bra ökning från 2018 då vi totalt sålde runt 80 000 produktenheter, säger Alex Kirchmaier.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood satsar på bananmognad

Jämnare mognad, bättre kvalitet och mindre svinn. Det är resultatet av Greenfoods nya bananmognadsanläggning som just nu byggs i Helsingborg.

Grytor bra för mage och tuffa tider

Plånboksvänliga, värmande grytor fungerar perfekt både som lunchmatlåda och för söndagsmiddag, svarar många i en ny undersökning.

Julmusiken som lugnar magen

Julen kan vara stressig men julmusiken lugnar magen. I vart fall enligt Valio som tagit en spellista och en professor till hjälp för att påvisa detta.

Daniel Seifter tar över Urban Deli

Daniel Seifter tillträder i februari som ny vd för Urban Deli. Ambitionen är att bibehålla det lustfyllda koncept man har men fortsätta utveckla det.

Så handlade vi hos Shopify

Även om Black Friday backade totalt redovisar Shopify för sin del för den och Cyber Monday positiva siffror jämfört med 2021.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil