Tyskt snack boostade snacks

Förra året medverkade Renjer snacks, Lund-baserat, i tyska motsvarigheten till Draknästet på tv. | Bild: TVNOW/Frank W. Hempel
Sedan snacksbolaget Renjer från Lund var med i Tysklands motsvarighet till Draknästet har bolagets försäljning i det tysktalande Europa vuxit rejält.

Förra året medverkade Renjer snacks, Lund-baserat, i tyska motsvarigheten till Draknästet på tv.
Det visade sig vara ett lyckat drag. Sedan dess har försäljningen närmast exploderat i de tysktalande delarna av Europa.

Renjer snacks startades för tre år sedan av tre tidigare studenter i Lund och fokuserade på torkade viltköttssnacks från ren, älg och hjort.
Man fick hjälp av LU innovation och Almi men det stora genombrottet kom i tyska motsvarigheten till Draknästet, där entreprenörer får presentera sig på samma sätt som i det svenska programmet.

– Tack vare tv-pitchen fick vårt varumärke en mycket snabb framgång, vi upplevde en väldigt kraftig efterfrågan i framför allt Tyskland, säger Alex Kirchmaier, medgrundare och vd för Renjer snacks, till sydsvenskan.se.

Det syns i siffrorna; mellan 2018 och 2019 steg Lundabolagets omsättning med cirka 350 procent, från 2,5 miljoner till 11,2 miljoner kronor. Bolaget visade även en vinst på 634 000 kronor.

– Förra året sålde vi totalt cirka 500 000 enheter. Fyra femtedelar av försäljningen kom från Tyskland, Österrike och Schweiz. Det är en bra ökning från 2018 då vi totalt sålde runt 80 000 produktenheter, säger Alex Kirchmaier.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Coops medlemmar stöttar bigårdar

Här kan man snacka om ett rejält bi-drag. Coops medlemmar skänker 1,3 miljoner bin till demonstrationsbigårdar i ett nytt samarbete.

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil