Coop-bekymmer i Gällivare

Så här ska den nya butiksbyggnaden i Gällivare se ut överskådligt. | Foto: Coop Norrbotten
Coop Norrbotten planerar en ny butik i Gällivare men kommunen har avslagit ansökan om bygglov och ärendet bereds nu på nytt inom kommunen.

Coop Norrbotten vill bygga en ny butik i Gällivare, som Butikstrender tidigare berättat om.
Den nya butiken ska byggas i korsningen mellan Lasarettsgatan och Storgatan i centrala Gällivare och ersätta den butik Coop nu har i Norrskensgallerian.

Tanken var att starta bygget med siktet inställt på en invigning av den nya butiken under sommaren 2021.
Men hanteringen av bygglovet har satt stopp för de planerna just nu.

Coop Norrbotten fick nämligen avslag på sin bygglovsansökan för butiksbygget och överklagade till länsstyrelsen.
Länsstyrelsen har sedan skickat tillbaka ärendet till kommunen för ny behandling men den har ännu inte lett till något nytt beslut i kommunens miljö-, bygg- och räddningsnämnd.

– Det där kvarteret har varit föremål för detaljplaneplanering. Läget var så att vi inte ville föregå någonting, därför blev det ett sådant beslut. Vi grundar våra beslut på laga skäl och vi har ingen ambition att förhala något i onödan. Det är viktigt att man tänker färdigt, säger Iris Dimitri (v), ordförande för miljö-, bygg- och räddningsnämnden, till lokaltidningen nsd.se.

Coop Norrbotten får nöja sig med att ligga beredd i startgroparna och säger sig göra det.
– Vi kommer att börja bygga direkt Gällivare kommun ger oss ett bygglov, säger föreningens vd Peter Fjällborg till nsd.se.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Karin Andrén ny HR-direktör hos Ica

Karin Andrén har fått jobbet som HR-direktör hos Ica-gruppen. Hon har tidigare jobbat i HR-sammanhang för H&M där hon varit sedan 2011.

Åtta av tio vill ha fysiska julkort

I en undersökning som Postnord presenterar säger åtta av tio svarande lämpligt nog att de helst vill ha julkort och julhälsningar i postlådan.

Hammars julmust vann litet jultest

När Aftonbladet lät elva personer göra ett blindtest av julmust fick Hammars bryggeris julmust med kardemummasmak störst bifall.

Så vill svenskar fira hållbar jul

Hållbarhet och jul är inga begrepp som direkt kopplar armkrok bland svenskarna. Nu pekar ändå undersökningar på att fler börjar tänka hållbart.

Digitalisering stör inte julen

En ny undersökning visar att de flesta inte tycker att digitaliseringen stör julfirandet – men att många stör sig på ”julskryt” i sociala medier.

Rättelse: Skapar en ny enhet

Tolv av Lekias 170 handlarägda butiker i Sverige och Norge genomför en koncernbildning inom Lekia. Den nya koncernens namn är Lekledaren.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil