Hemelektronik säljer mer

Coronakrisen slog till under mars månad men för hemelektronikbranschen ledde den till ökad försäljning. Jämfört med mars 2019 ökade försäljningen med 2 procent. | Foto : Kobby Dagan
Coronakrisen slog till stenhårt under mars men för branschen hemelektronik rapporteras en ökad försäljning framförallt för IT-produkter, främst PC.

Coronakrisen slog till under mars månad men för hemelektronikbranschen ledde den till ökad försäljning. Jämfört med mars 2019 ökade försäljningen med 2 procent.

Det var främst IT-produkter som ökade försäljningen.
PC ökade med 36 procent och laptops 12 procent jämfört med motsvarande månad 2019.

– Det är tydligt att ändrade arbetsförhållanden, med fler som jobbar hemifrån, lett till en rusning efter datorer och annan IT-utrustning, säger Klas Elm från branschorganisationen Elektronikbranschen.
– Jag tror denna kris kommer att leda till att vi även fortsättningsvis kommer att se ökat hemarbete och fler möten på distans.

Andra produktkategorier visade vikande försäljning, med undantag för tv. Både de små och de större tv-skärmarna ökade försäljningen under månaden.
Försäljningen av mobiltelefoner minskade däremot med 9 procent, vilket ledde till att försäljningen för första kvartalet stannade på minus 4 procent jämfört med motsvarande period 2019.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil