Hemelektronik säljer mer

Coronakrisen slog till under mars månad men för hemelektronikbranschen ledde den till ökad försäljning. Jämfört med mars 2019 ökade försäljningen med 2 procent. | Foto : Kobby Dagan
Coronakrisen slog till stenhårt under mars men för branschen hemelektronik rapporteras en ökad försäljning framförallt för IT-produkter, främst PC.

Coronakrisen slog till under mars månad men för hemelektronikbranschen ledde den till ökad försäljning. Jämfört med mars 2019 ökade försäljningen med 2 procent.

Det var främst IT-produkter som ökade försäljningen.
PC ökade med 36 procent och laptops 12 procent jämfört med motsvarande månad 2019.

– Det är tydligt att ändrade arbetsförhållanden, med fler som jobbar hemifrån, lett till en rusning efter datorer och annan IT-utrustning, säger Klas Elm från branschorganisationen Elektronikbranschen.
– Jag tror denna kris kommer att leda till att vi även fortsättningsvis kommer att se ökat hemarbete och fler möten på distans.

Andra produktkategorier visade vikande försäljning, med undantag för tv. Både de små och de större tv-skärmarna ökade försäljningen under månaden.
Försäljningen av mobiltelefoner minskade däremot med 9 procent, vilket ledde till att försäljningen för första kvartalet stannade på minus 4 procent jämfört med motsvarande period 2019.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil