Silver för tunnbrödsbok

Anki Berg och Marcus Bodin har skapat Tunnbrödsboken. | Foto:Johan Gunséus
En bok om tunnbröd, kan det vara något? Absolut, eftersom svenska ”Tunnbrödet – en läcker historia” fått en meriterande internationell silvermedalj.

Tunnbrödsakademins bok ”Tunnbrödet – en läcker historia” har erövrat en silvermedalj i internationella mat- och dryckeslitteraturtävlingen Gourmand awards. Boken är skriven av Anki Berg och Marcus Bodin samt finansierad och gjord i samarbete med Polarbrödsgruppen.

Den aktuella tävlingen lockar årligen böcker från fler än 200 länder vilka tävlar i mer än 80 kategorier.
– Det känns helt fantastiskt att vår bok om tunnbröd får den här uppmärk­samheten, säger bokens huvudförfattare Anki Berg.

Tunnbrödet – en läcker historia gavs ut i maj 2019 och är skriven av Anki Berg och Marcus Bodin. Det är det första verket som beskriver Sveriges tunnbrödstradition, från Karesuando i norr till Malmö i söder.

– Tunnbrödskulturen är ett utmärkt exempel på en gastronomisk skatt som kan överföras mellan generationer genom en bok. Researcharbetet och berättarpassionen gör boken speciell och den är värdig internationell uppmärksamhet. Bokens alla delar samverkar harmoniskt och skapar tillsammans en fantastisk helhet, säger Edouard Cointreau som grundade Gourmand awards 1995.

I november förra året utsågs tunnbrödsboken till svensk segrare i kategorin Food heritage och nu knep den även andraplatsen internationellt i konkurrens med böcker från 14 andra länder.

– Jag tar utmärkelsen som ett bevis för att vi har satt ljuset på en mattradition som alltid har funnits där men som ingen har berättat grundligt om tidigare. Plötsligt framträder tunnbröd i en historisk och samhällelig kontext och det blir intressant för många, säger Anki Berg.

Tunnbrödet – en läcker historia har tagits fram med stöd av Polarbröd och har även blivit en försäljningsframgång. Därför planeras nu en andraupplaga.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Annons

Ring eller maila oss

[email protected]

0703451200