Många vill ha mat som ger mångfald

Foto Pressbild
40 procent av de som svarat i en ny undersökning Kantar Sifo gjort för Kravs räkning tycker det är viktigt med mat som gynnar biologisk mångfald.

40 procent av de svarande tycker det är viktigt att maten är producerad på ett sätt som gynnar den biologiska mångfalden när de handlar livsmedel, visar en ny undersökning från Kantar Sifo. 
Naturvänlig matproduktion är också en åtgärd som FN lyfter fram som en av de viktigaste vid konferensen för biologisk mångfald, COP15, som pågår i Montreal i Kanada.

– Jag tror den tilltagande oron för minskad biologisk mångfald bland svenskarna kan förvandlas till handlingskraft. Genom att välja ekologiska varor i butiken bidrar du till fler humlor och bin. Det kallar jag konsumentmakt, säger Emma Rung, vd för Krav.

Kring ekologiska odlingar finns i genomsnitt 50 procent fler arter av växter, bin och andra pollinerare. I dessa odlingar används inte naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel. På Krav-märkta gårdar används varierad växtföljd i odlingarna och där finns ofta naturbetesmarker. Det bidrar till att öka och bevara den biologiska mångfalden.

– Det här är en tydlig signal till våra politiker som nu är i Montreal och förhandlar, att konsumenterna vill se åtgärder. Det behöver även vara enkelt och ekonomiskt möjligt för fler att göra rätt och ett förslag vi har lyft fram på nationellt plan är sänkt moms på ekologisk mat, säger Emma Rung.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil