Höjer prognosen men varnar för kostnader

Höjer prognosen men varnar för kostnader
Arlas vd Peder Tuborgh. Foto: Arla
Arla höjer prognos för koncernens tillväxt men samtidigt varnar man för hur snabbt stigande priser på olika varukategorier kommer att påverka Arla.

Arla höjer prognos för koncernens tillväxt men samtidigt varnar man för hur snabbt stigande priser på olika varukategorier kommer att påverka Arla.

Arlas intäkter under första halvåret 2021 ökade med 1,2 procent till 40,6 miljarder danska kronor, motsvarande 56 miljarder kronor.
Stor stabilitet har präglat marknaden och volymen mjölk har legat still i flera år för Arlas del.

Den omsättningsökning man ändå ser har kommit av höjda priser och av ökad försäljning inom egna varumärken, en del som har ökat med 5,6 procent under första halvåret.

– Under 2020 var tillväxten för våra strategiska varumärken exceptionell och det har fortsatt i år på flera europeiska marknader som levererat i den övre delen av våra förväntningar. Vi har starka positioner inom detaljhandeln och tar marknadsandelar, säger Arlas vd Peder Tuborgh i en kommentar till halvårsrapporten.

Samtidigt varnar Tuborgh för ett tuffare andra halvår 2021 med prisinflation efter pandemin som varningsflagga.
Tuborgh exemplifierar med att foderpriserna stigit med 13 procent första halvåret.
– Det sätter förstås extra press på jordbrukare som redan är belastade av de växande kraven från politiker och konsumenter, säger Tuborgh. 

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil