Mathem växlar upp Konverterar till elbil

Mathem växlar upp och satsar på att bygga om dieselbilar till elbilar | Foto: Pressbild
Mathem växlar upp med ny elbil som konverterats från dieselbil. Den ombyggda bilen är klar för drift och kommer att användas av företaget i Göteborg.

Nu tar Mathem nästa steg i elektrifieringsresan och introducerar en ny ellastbil i leveransflottan. 
Bilen har tagits fram i ett samarbete med Rearq, och går ut på ombyggnation av befintliga dieselbilar till elbilar. Den ombyggda bilen kommer tas i drift i Göteborg.

Elektrifiering av fordonsflottan är ett av de viktigaste initiativen i Mathems hållbarhetsstrategi, och målet är att hälften av flottan ska gå på el till 2025, skriver företaget.
I arbetet med att uppnå detta tittar Mathem på flera olika möjliga lösningar, bland annat på möjligheten att bygga om dieselbilar till el, påpekar man.– Vårt samarbete med Rearq är otroligt intressant ur flera synvinklar. Dels för att det är ett viktigt steg i rätt riktning mot vårt elektrifieringsmål, men även för att det ger oss spännande möjligheter att bygga om våra befintliga bilar istället för att avyttra dem, vilket ger projektet ytterligare ett hållbarhetslager. Vi ser fram emot att få utvärdera detta som en möjlig lösning på vår elbilsutmaning, säger Staffan Löttiger som är utvecklingschef hos Mathem.

– Mathem är en värdefull samarbetspartner för oss. De ser stor potential med vår lösning för att elektrifiera fordonsflottan och vill hitta nya sätt att snabbt ställa om till hållbara transporter. Att göra den här omställningen kräver en stark vilja och nära samarbete för att kunna tillvarata alla de möjligheter och ta sig an utmaningar som dyker upp under övergången. Detta projekt är lärorikt och utvecklande för bägge parter, säger Henrik Wallström, vd för och grundare av Rearq.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil