MAX rekryterar med fokus på gaming

Foto Pressbild
MAX Burgers har lanserat en banbrytande satsning som öppnar upp möjligheter för unga gamers att använda sina spelvana som ett verktyg för att söka jobb. Genom ett innovativt samarbete med spelplattformen Esportal har MAX utvecklat ett nytt sätt att omvandla gaming-erfarenheter till relevanta kompetenser för arbetsmarknaden.

Erik Filén, ansvarig för rekrytering och utveckling på MAX, förklarar att många unga saknar traditionell arbetslivserfarenhet när de söker sitt första jobb, vilket kan göra det svårt att skapa en attraktiv CV eller lyfta fram relevanta färdigheter under arbetsintervjun. Genom att synliggöra de viktiga färdigheter som utvecklas genom gaming, såsom problemlösning och samarbetsförmåga, vill MAX öppna upp nya vägar in i arbetslivet för unga och utmana fördomar mot datorspelande.

Initiativet, kallat Skills to Pay the Bills, möjliggör för användare på Esportal att omvandla sin spelstatistik från spelet Counter-Strike 2 till konkreta meriter och färdigheter som kan användas i jobbsökandet. På MAX.se/skills kan både gamers och föräldrar läsa mer om kampanjen och testa den nya jobbansökningsprocessen.

Denna satsning är en del av MAXs engagemang för att skapa en inkluderande arbetskultur och öppna upp för nya möjligheter för unga på arbetsmarknaden. Genom att ersätta traditionella CV och personliga brev med urvalsfrågor strävar MAX efter att göra ansökningsprocessen mer tillgänglig och rättvis för alla sökande.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil