Ica-handlarna och AMF vill köpa Ica-gruppen

Ica-handlarna och AMF vill köpa Ica-gruppen
Foto: Mostphotos
Ica-handlarnas förbund och AMF lägger tillsammans ett bud på hela Ica-gruppen, ett bud där Ica-gruppen värderas till totalt drygt 107 miljarder kr.

Ica-handlarnas förbund och AMF lägger tillsammans ett bud på hela Ica-gruppen, ett bud där Ica-gruppen värderas till totalt drygt 107 miljarder kr.

Ica-handlarnas förbund lämnar, tillsammans med AMF Pensionsförsäkring, ett rekommenderat offentligt uppköpserbjudande genom budbolaget Murgröna holding att förvärva samtliga aktier i Icagruppen för 534 kronor kontant per aktie, framgår av ett pressmeddelande.

Under tisdagen stängde Ica-aktien på 480:70 på börsen.
Dagens erbjudande innebär en värdering av Ica-gruppen till drygt 107 miljarder kr.

Ica-gruppens styrelse rekommenderar aktieägarna i Ica-gruppen att acceptera budet och 90 procent av aktieägarna måste acceptera budet för att det ska genomföras smidigt.
Redan idag är Ica-handlarnas förbund störst aktieägare i Ica-gruppen med ett aktieinnehav på drygt 54 procent av aktierna.

Enligt Magnus Moberg, styrelseordförande för Ica-handlarnas förbund, agerar man nu för att möta framtida utmaningar och ökad konkurrens.
– Vi behöver anpassa oss för att skapa optimala förutsättningar för verksamheten i Icagruppen och därmed för hela Ica-systemet, det har vi alltid gjort under vår 105-åriga historia. Nu behöver vi fokusera på tillväxtorienterade långsiktiga investeringar, vilka lämpar sig bäst utanför börsen, och vi är glada över att vi har AMF med på resan, säger han i ett uttalande.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil