Världsvattendagen ska firas med spartips

Världsvattendagen ska firas med spartips
Foto: Mostphotos
Vi slösar med färskvattnet samtidigt som det är en bristvara för många människor. Det ska uppmärksammas idag, 22 mars, då Världsvattendagen firas.

Vi slösar med färskvattnet samtidigt som det är en bristvara för många människor. Det ska uppmärksammas idag, 22 mars, då Världsvattendagen firas.

Världsvattendagen firas varje år 22 mars för att uppmärksamma vattenfrågor, brist på vatten världen över, motverka det slöseri andra samtidigt ägnar sig åt likväl som problemen med förorenat vatten och mycket annat relaterat till vatten.
I Sverige förbrukar varje person i genomsnitt 140 liter vatten per dygn.

En undersökning från Sodastream, visar samtidigt att sex av tio som svarat dricker vatten på flaska och endast en av fem svarande tvekar utifrån den mängd vatten som krävs för att tillverka en plastflaska.
Samtidigt är det så enligt Sodastream så att produktionen av en plastflaska kräver ”minst samma mängd vatten” som flaskan sedan fylls med.

– Det är glädjande att många anser att de har en hållbar livsstil men också att många tycker att de kan göra mer. Det indikerar på att det finns en vilja att bidra till en bättre och mer hållbar framtid, menar Sodastream Nordics marknadschef Mats Ajpe.
– Vi att om alla gör små förändringar kan vi gemensamt uppnå stora och viktiga resultat. Till exempel, om vi alla gör en sådan enkel sak som att stänga av vattnet när vi borstar tänderna kan vi spara kopiösa mängder vatten, tillägger han.

Sodastream passar därför på att lansera tips om hur vi sparar vatten – som att stänga av kranen vid tandborstning, inte diska under rinnande vatten, byta ut packningar, duscha snabbare, fylla disk- och tvättmaskin ordentligt och att inte köpa vatten på flaska.
Inte helt oväntat har Sodastream även ett tips om att man kan köpa en kolsyremaskin och göra eget bubblande vatten hemma.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil