Hotellen tillbaka på pre-pandemi-nivå

Hotellen tillbaka på pre-pandemi-nivå
Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms handelskammare. Foto: Stockholms handelskammare
Hotellen utanför Stockholm är tillbaka på normal beläggningsgrad men i Stockholm är de fortfarande under normalnivå, om än på väg dit.

Hotellen utanför Stockholm är tillbaka på normal beläggningsgrad men i Stockholm är de fortfarande under normalnivå, om än på väg dit.

Den nya bokningsstatistik som Stockholms handelskammare nu presenterar via Benchmarking alliance visar att beläggningen hos svenska hotell i juli 2021 hamnade på 59 procent.
Det kan – exempelvis – jämförs med låga 41 procent juli förra året.

– Vaccinering, lättade restriktioner och en upptining av evenemangsnäringen har gjort att hotellbranschen kunnat ta ett stort steg i rätt riktning. Stockholm har en djupare grop att klättra upp ur och är beroende av att turismen från utlandet kommer igång samt att den för staden så viktiga evenemangsnäringen normaliseras, men det går åt rätt håll, säger Stefan Westerberg, chefekonom på Stockholms handelskammare, i en kommentar.

Pandemin har varit en extremt tydlig markör för Stockholms hotell. Innan pandemin hade de en julisiffra på 74 procent, juli 2020 var den endast 22 procent och nu alltså 43 procent för juli 2021 i Stockholm.

Sammantaget var 15 procent färre hotellrum i Sverige och 25 procent färre hotellrum i Stockholm uthyrda under juli i år jämfört med 2019 som vi nu kan se som senaste normalåret.

– Även om branschen som helhet inte är tillbaka på normal nivå så är det en ganska markant förbättring jämfört med i fjol och den bästa månadsnoteringen sedan mars 2020. Läget har ljusnat, även om det så klart fortfarande är bräckligt och osäkert eftersom ingen med säkerhet vet hur den framtida utvecklingen kommer se ut, säger Stefan Westerberg.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil