[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Max svarar på McDonalds fiasko

Arkivbild MostPhotos
Efter McDonalds kontroversiella tunnelbanekampanj, som tvingades ner på grund av säkerhetsrisker, kontrar snabbmatskedjan Max med en reklam som öppet hånar sin konkurrent.

Förra veckan blev McDonalds tvungna att avbryta sin tunnelbanekampanj då den ansågs vara en säkerhetsrisk. Den kritiserades för att kräva farliga närmanden till perrongkanten för att läsa krympande text. Max svarar nu med en kampanj som är skapad för att driva med McDonalds fiasko. Med texten som successivt blir större är det en blinkning fylld av humor gentemot konkurrenten.

Reklam med en baktanke
Åkestam Holst, kreativ byrå bakom Max-kampanjen, hade redan planerat ett utspel för sin cheeseburgare. De såg dock möjligheten att införliva en skämtsam pik mot McDonalds i ljuset av det senaste fiaskot.

Linus Blom, Head of Brand Strategy & Planning på Max, kommenterar att de planerade reklamen för sin cheeseburgare och såg chansen att göra en humoristisk blinkning till konkurrenten efter McDonalds problematiska kampanj.’

Max utnyttjar med skicklighet mediaplatsen för att inte bara marknadsföra sin egen produkt utan också leverera ett kreativt och humoristiskt svar på McDonalds misslyckande. Den senaste händelsen understryker den hårda konkurrensen mellan snabbmatskedjorna, där reklam och marknadsföring spelar en betydande roll för att locka kunder och vinna popularitet.

Foto: Åkestam Holst/Kampanjbild

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil