Beredda att betala mer för miljövänligt

Beredda att betala mer för miljövänligt
Foto: Essity
30 procent av de svarande i en undersökning kan tänka sig betala mer för miljövänligt tillverkade hygienprodukter. Undersökningen är gjord av Essity.

30 procent av de svarande i en undersökning kan tänka sig betala mer för miljövänligt tillverkade hygienprodukter. Undersökningen är gjord av Essity.

30 procent av alla svarande kan tänka sig att betala minst 20 procent mer för sina hygien- och hälsoprodukter om de är mer miljövänligt tillverkade, enligt en undersökning som hygien- och hälsoföretaget Essity låtit göra.
Det är främst lokalproducerade produkter och återvinningsbara förpackningar dessa svarande är villiga att betala mer för.

– Under det senaste året har många människor haft tid att reflektera över vilken påverkan deras handlingar har på andra människor och på naturen, säger Axel Thegerström Edh som är hållbarhetsansvarig hos Essity.
– För Essity är det viktigt att förstå hur vi kan stödja och möjliggöra för våra kunder och konsumenter att agera mer hållbart. Resultaten är glädjande och stärker oss i vårt arbete för en mer hållbar framtid, tillägger han.

När det kommer till frågan om vilka miljökriterier de svarande kan tänka sig att betala mer för hamnar lokalproducerat på första plats (29%).
På andra plats kommer produkter som har återvunnet eller förnybart material i sina förpackningar (25%).
Därefter efterfrågas hygienartiklar som har miljömärkningar, naturliga råvaror eller att de är återvinningsbara (24%).

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Dags att inviga nya Hemköp Stadshagen

Nu är det dags för invigning av Hemköp Stadshagen. På onsdag, 29 n9vember, öppnar man butiken, alldeles intill tunnelbanan i Stadshagen.

Tre av fyra ska minska julköpen

Tre av fyra svarande i en ny undersökning säger att de ska dra ned på julklappsköpen detta år. Många slopar julklappar till andra vuxna helt.

Medlemskampanj ska lyfta Coop

Coop lanserar en ny kampanj för att locka fler kunder och stå starka i konkurrensen med bland annat lågprisprofilerade kedjorna Lidl och Willys.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil