Citymail fossilfritt i Stockholm

Citymails utdelning av brev och paket blir fossilfri i hela Stockholms innerstad tack vare användandet av det förnybara bränslet HVO100, skriver företaget i en pressrelease måndag.
Sedan länge har över 90 procent av Citymails leveranser i stadskärnorna och 50 procent av leveranserna i hela landet varit utsläppsfria då över 400 brevbärare varje dag cyklar ut med paket och brev.

Man ser även till att post och paket levereras samtidigt för att undvika att onödiga sträckor körs, vilket skapar ytterligare positiva miljöeffekter.
Arbetet med att skapa helt fossilfria zoner fortsätter och Citymails mål är att 2030 vara helt fossilfria.

– Även om Citymails utdelning i grunden är miljösmart då våra brev och paket åker i samma fordon, så är det extra roligt att ta det sista steget och göra hela Stockholms innerstad fossilfri, säger Einar Wahlbom hos Citymail.

Coop använder Citymail som leverantör och välkomnar nyheten att alla leveranser i Stockholm blir helt fossilfria.
 – Coop har som ambition att vara den goda kraften i Mat-Sverige. Därför tycker vi såklart att Citymails ambitioner är ett stort steg i rätt riktning, säger Jonas Taube hos Coop Sverige.

Dela på:

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

powered by Typeform
Svensk handel kritiskt till HRF-varsel

Svensk handel kritiskt till HRF-varsel

Svensk handel är ”starkt kritiskt” till Hotell- och restaurangfackets konfliktvarsel och hävdar att man kräver högre löneökningar än andra branscher.

Många tonåringar äter speciell kost

Många tonåringar äter speciell kost

I en undersökning från Arla säger fyra av tio svenska tonåringar att de följer någon typ av speciell kost, en högre andel än i Finland och Danmark.

Butik Vågen tog hem Änglamarkspriset

Butik Vågen tog hem Änglamarkspriset

Butik Vågen i Östersund vinner Änglamarkspriset 2020. Butik Vågen tog emot priset vid en digital ceremoni och får äran och 100 000 kr i prispengar.

Mindre svinn och traditionell julmat

Mindre svinn och traditionell julmat

Vi har minskat vårt matsvinn under årets pandemi och inför julen verkar vi nu fokusera mer på kvalitet än kvantitet, enligt Livsmedelsföretagen.

Juridiken i julhandeln

Öppet köp, bytesrätt, ångerrätt… I julhandeln ökar frågorna om juridiken kring julklapparna. Vi reder ut de vanligaste juridiska frågorna tillsammans med Familjens Jurist.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.