Citymail fossilfritt i Stockholm

Citymail kommer i sin brev- och paketutdelning bli fossilfri i hela Stockholms innerstad vilket bland andra Coop som nyttjar Citymail gillar.

Citymails utdelning av brev och paket blir fossilfri i hela Stockholms innerstad tack vare användandet av det förnybara bränslet HVO100, skriver företaget i en pressrelease måndag.
Sedan länge har över 90 procent av Citymails leveranser i stadskärnorna och 50 procent av leveranserna i hela landet varit utsläppsfria då över 400 brevbärare varje dag cyklar ut med paket och brev.

Man ser även till att post och paket levereras samtidigt för att undvika att onödiga sträckor körs, vilket skapar ytterligare positiva miljöeffekter.
Arbetet med att skapa helt fossilfria zoner fortsätter och Citymails mål är att 2030 vara helt fossilfria.

– Även om Citymails utdelning i grunden är miljösmart då våra brev och paket åker i samma fordon, så är det extra roligt att ta det sista steget och göra hela Stockholms innerstad fossilfri, säger Einar Wahlbom hos Citymail.

Coop använder Citymail som leverantör och välkomnar nyheten att alla leveranser i Stockholm blir helt fossilfria.
 – Coop har som ambition att vara den goda kraften i Mat-Sverige. Därför tycker vi såklart att Citymails ambitioner är ett stort steg i rätt riktning, säger Jonas Taube hos Coop Sverige.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil