Miljardökning för Rusta-koncernen

Foto Pressbild, Rusta
Rusta går som tåget. Omsättningen har stigit med nästan en miljard och rörelsemarginalen landar på 8,6 procent när man nu redovisar räkenskapsåret.

Omsättningen fortsätter att öka rejält för handelskedjan Rusta. Under det brutna räkenskapsåret 2021/22 – som omfattar perioden 1 maj 2021 till 30 april 2022, uppgick koncernens nettoomsättning till 9 467 miljoner konor, rapporterar man nu.

Det innebär en ökad omsättning i miljardklassen, mer exakt en ökning med 948 miljoner kr jämfört med räkenskapsåret innan.
Vinsten landar på 814 miljoner kr vilket ger en rörelsemarginal på goda 8,6 procent.

– Vi kan lägga ytterligare ett starkt år till handlingarna och därmed möta dagens utmaningar med en stark finansiell ställning. Samtidigt har vi fått ett tydligt kvitto på att vi fortsätter göra nytta för våra miljontals kunder, kommenterar Rustas vd Göran Westerberg.Rusta har idag 190 varuhus i fyra länder samt e-handel. Under det nu redovisade räkenskapsåret har man öppnat 15 nya varuhus – fem i Sverige, lika många i Finland och sedan tre i Norge och två i Tyskland.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Snabbleverantör snabbt i konkurs

Stockholms-baserade budföretaget Vembla har behövt ökat kapitaltillskott men slänger nu in handduken och har försatts i konkurs vid tingsrätten.

Färdigcyklat inne i en Ica-butik till

Ica Supermarket i Åkers Styckebruk, Strängnäs, har förbjudit elsparkcyklar inne i sin butik. Tidigare gjorde en Ica-butik i Östersund samma sak.

Sämre skördar ger brist på tomatpuré

Det råder, åtminstone tillfälligt, en brist på tomatpuré i många svenska butiker och den förklaras med råvarubrist på grund av sämre skördar.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil