Miljardökning för Rusta-koncernen

Foto Pressbild, Rusta
Rusta går som tåget. Omsättningen har stigit med nästan en miljard och rörelsemarginalen landar på 8,6 procent när man nu redovisar räkenskapsåret.

Omsättningen fortsätter att öka rejält för handelskedjan Rusta. Under det brutna räkenskapsåret 2021/22 – som omfattar perioden 1 maj 2021 till 30 april 2022, uppgick koncernens nettoomsättning till 9 467 miljoner konor, rapporterar man nu.

Det innebär en ökad omsättning i miljardklassen, mer exakt en ökning med 948 miljoner kr jämfört med räkenskapsåret innan.
Vinsten landar på 814 miljoner kr vilket ger en rörelsemarginal på goda 8,6 procent.

– Vi kan lägga ytterligare ett starkt år till handlingarna och därmed möta dagens utmaningar med en stark finansiell ställning. Samtidigt har vi fått ett tydligt kvitto på att vi fortsätter göra nytta för våra miljontals kunder, kommenterar Rustas vd Göran Westerberg.Rusta har idag 190 varuhus i fyra länder samt e-handel. Under det nu redovisade räkenskapsåret har man öppnat 15 nya varuhus – fem i Sverige, lika många i Finland och sedan tre i Norge och två i Tyskland.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil