Minskad försäljning för Clas Ohlson

Minskad försäljning för Clas Ohlson
Clas Ohlsons koncernchef Kristofer Tonström. Foto: Clas Ohlson

Clas Ohlson minskade sin försäljning januari med 9 procent jämfört med föregående år. Försäljningen online ökade i jämförelsen med 76 procent.

Clas Ohlson rapporterar idag att försäljningen i januari minskade med 9 procent till 568 miljoner kr jämfört med 625 miljoner kr.
Försäljningen online ökade, liksom tidigare, och nu med 76 procent till 70 miljoner kr januari att jämföra med januari 2020 då nivån var 40 miljoner kr.

– Januariförsäljningen präglades i hög grad av ett fortsatt allvarligt läge på våra försäljningsmarknader med nya myndighetsåtgärder för att minska smittspridningen, konstaterar koncernchefen Kristofer Tonström.
– När Oslo samt flertalet närliggande kommuner införde skarpare restriktioner i slutet av månaden var vi för första gången under pandemin tvingade att tillfälligt stänga butiker, tillägger han.

– Med en lägre kundtrafik har vi lagt särskilt fokus på att erbjuda en säker och tillgänglig onlinehandel, bland annat genom att snabbt möjliggöra hämtning av produkter utanför berörda butiker i Osloområdet, samt att upprätthålla en god kostnadskontroll. Vår organiska försäljning i januari minskade med 5 procent och den totala försäljningen minskade med 9 procent som en effekt av en fortsatt svag norsk krona, summerar Tonström.

Samtidigt lutar han sig i positiv bemärkelse mot nätförsäljning som fortsätter bygga på kurvan.
– Vår onlineförsäljning ökade under perioden med 76 procent efter en god utveckling på i synnerhet den svenska marknaden, konstaterar Clas Ohlsons koncernchef.

Dela denna nyhet

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

Annons

Anmäl dig till vårt omåttligt populära nyhetsbrev.

NYHETER VARJE VARDAG?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Kavlis medarbetare delade ut 2,5 miljoner

Kavlis medarbetare delade ut 2,5 miljoner

Kavlis medarbetare har nu genomfört sin årliga utdelning av medel till goda ändamål som de anställda hos företaget styr över, i år 2,5 miljoner kr.

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

Ursäkta att det går långsamt...

VI VÄXER

och arbetar ständigt med att göra er upplevelse bättre och snabbare.