Minskad försäljning för Clas Ohlson

Minskad försäljning för Clas Ohlson
Clas Ohlsons koncernchef Kristofer Tonström. Foto: Clas Ohlson
Clas Ohlson minskade sin försäljning januari med 9 procent jämfört med föregående år. Försäljningen online ökade i jämförelsen med 76 procent.

Clas Ohlson minskade sin försäljning januari med 9 procent jämfört med föregående år. Försäljningen online ökade i jämförelsen med 76 procent.

Clas Ohlson rapporterar idag att försäljningen i januari minskade med 9 procent till 568 miljoner kr jämfört med 625 miljoner kr.
Försäljningen online ökade, liksom tidigare, och nu med 76 procent till 70 miljoner kr januari att jämföra med januari 2020 då nivån var 40 miljoner kr.

– Januariförsäljningen präglades i hög grad av ett fortsatt allvarligt läge på våra försäljningsmarknader med nya myndighetsåtgärder för att minska smittspridningen, konstaterar koncernchefen Kristofer Tonström.
– När Oslo samt flertalet närliggande kommuner införde skarpare restriktioner i slutet av månaden var vi för första gången under pandemin tvingade att tillfälligt stänga butiker, tillägger han.

– Med en lägre kundtrafik har vi lagt särskilt fokus på att erbjuda en säker och tillgänglig onlinehandel, bland annat genom att snabbt möjliggöra hämtning av produkter utanför berörda butiker i Osloområdet, samt att upprätthålla en god kostnadskontroll. Vår organiska försäljning i januari minskade med 5 procent och den totala försäljningen minskade med 9 procent som en effekt av en fortsatt svag norsk krona, summerar Tonström.

Samtidigt lutar han sig i positiv bemärkelse mot nätförsäljning som fortsätter bygga på kurvan.
– Vår onlineförsäljning ökade under perioden med 76 procent efter en god utveckling på i synnerhet den svenska marknaden, konstaterar Clas Ohlsons koncernchef.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Sales Support firar 30 år

30-årsjubileum. Och 15-årsjubileum. Det är mycket nu för
Sales Support som både firar och tittar framåt.

Arla testar foder för mindre utsläpp

Nu testar drygt 2 500 svenska Arla-kor fodertillskottet Bovaer. Det är ett experiment som syftar till att minska metanutsläppen med cirka 30 procent.

Coop genomför en ny prissänkning

Även Coop utnyttjar läget till att nu göra en längre kampanj med prissänkta varor, i Coops fall för perioden 5 juni till och med 2 juli.

Marabous ägare svartlistas av Ukraina

Ukraina svartlistar Mondelez, som bland annat äger varumärken som Marabou, O´boy och Daim eftersom koncernen bidrar till Rysslands krigskassa.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil