Ica helt i linje med marknaden i jul

Ica helt i linje med marknaden i jul
Foto: Mostphotos
Försäljningen i Ica-butikerna steg med 6,7 procent i december 2020 – i linje med jämförbara butiker där försäljningen samma månad ökade 6,6 procent.

Försäljningen i Ica-butikerna steg med 6,7 procent i december 2020 – i linje med jämförbara butiker där försäljningen samma månad ökade 6,6 procent.

6,7 procent i ökad försäljning december 2020 jämfört med motsvarande månad 2019, är vad Sveriges 1 266 Ica-butiker nu redovisar.
I jämförbara butiker steg försäljningen 6,6 procent samma månad.

Även i december var det de största och de minsta som ökade mest inom Ica-familjen. Ica Maxi-butikerna ökade försäljningen med 8,1 procent, Ica Nära med 9,1 procent.
Kvantum-butikerna fick nöja sig med ett snitt på 5,5 procent, Ica Supermarket med 4,9.

I konkreta siffror sålde Ica för 12,3 miljarder kr exklusive moms under julmånaden.

När det gäller helåret har tre av fyra butikskoncept acceptabla försäljningsökningar. För helåret 2020 stiger försäljningen hos Maxi med 10,5 procent, hos Kvantum med 7,4 och i Nära-konceptet med 6,9 procent medan Supermarket endast ökar försäljningen 3,6 procent.

Man kan även jämföra med konkurrenterna och konstatera att medan Maxi och Kvantum vinner om än knappt över konkurrenterna så är både Supermarkets och Näras ökningar lägre än i jämförbara butiker.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kronprinsparet på besök hos Fazer

Livsmedelsinnovationer och hållbarhet stod i centrum när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Fazer i Vanda förra veckan.

Circle K tar nytt steg kring hållbarhet

För att minska antalet engångsartiklar gör Circle K ett nytt test ihop med Panter och Tingstad. Det handlar om ett cirkulärt system för takeaway-mat.

En bonde har polisanmält sina kor

En indisk bonde har polisanmält sina kor efter att de inte producerat mjölk på fyra dagar, trots att de har fått den mat de ska ha.

”Fortsatt tufft för svensk ekonomi”

Svensk ekonomi visar hög aktivitet men står inför fortsatta problem och det är en lång väg till att återställa hushållens köpkraft, skriver Handelsbanken.

Coop öppnar ny butik i Västerås

28 september är det dags för Coop att inviga sin nybyggda butik i centrala Västerås, där man ska profilera sig med en extrasatsning på färskvaror.

Östenssons nya butik är invigd

Nu är invigningen av Hemköp Östenssons Folkungavallen genomförd och därmed har Linköping fått en ny modern livsmedelsbutik.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

KOMMER DU IHÅG?

Okänt fel, ring oss.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil