Närkebryggeri lägger ner sin öltillverkning

Skärmdump aktaol.se/
Närkebryggeriet Sibbetorps gård slutar producera öl sedan kostnaderna ökat till den grad att det inte går att motivera fortsatt produktion.

Fredrik Lennström på Sibbetorps gård i Pålsboda har beslutat lägga ned sitt bryggeris tillverkning av öl.
Orsaken är att utgifterna ökat, inkomsterna minskar och att tiden inte räcker till.

– Jag har en fast anställning och har aldrig tagit ut en krona från bryggeriet, jag brukar säga att det är en hobby som spårat ut. Men efter det som har hänt i år med energi- och råvarupriser är det ingen idé att hålla på längre, säger Fredrik Lennström till Beernews.

– Det kostar bara massa pengar att hålla på och det blir inte tid över för något annat. Jag har i princip gjort allt själv på bryggeriet. Det är inte så kul längre.
– Jag har en pall kvar med öl som jag rullar ut till Systembolaget allt eftersom, sen får vi se när Systembolaget sätter stopp när de inte får några leveranser längre.

Fredrik Lennström tycker ändå att det är med en viss sorg han tar beslutet, efter att ha jobbat med varumärket i sex år.
Samtidigt har han registrerat ett nytt varumärke men nu handlar det om sprit istället för öl.

– Vi köpte en destilleringsapparat, även om vi inte riktigt kommit igång än. Vi har bara bränt en batch gin än, men tanken är att styra över till det och se om det finns någon ekonomi i det i stället. Det visar sig.
Spriten säljs under namnet Närkes Destilleri och trots att varumärket är färskt så finns även lagrad sprit klar för försäljning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

440 miljoner kronor till Arlabönder

Arlabönder runt om i Sverige kommer att dela på en utdelning på cirka 440 miljoner kronor som en del av den efterlikvid som beslutades av Arlas högsta beslutande organ. Det totala beloppet för hela Arlas nordiska mjölkbönder är cirka 270 miljoner euro.

Ökar ersättningen till norrländska mjölkbönder

Från och med den 1 mars 2024 höjer Norrmejerier ersättningen för mjölkråvara med 30 öre. Beslutet välkomnas av både mjölkbönder och företagsledningen som ser det som ett nödvändigt steg med tanke på de utmaningar som mjölkbönderna i Norrland står inför.

Premiär för två nya Snabbgross Club

Den 29 februari slår Axfoods restauranggrossist Snabbgross upp portarna för två nya butiker i det medlemsbaserade konceptet Snabbgross Club, denna gång i Luleå och Västerås. Detta innebär att nu totalt nio butiker i Sverige erbjuder unika restaurangvaror och stora förpackningar till låga priser för både företags- och privatkunder.

Svenskt nej till CSDDD: En besvikelse

Idag stod det klart att EU-medlemsstaterna inte kunde enas om EU-direktivet om företags ansvar för mänskliga rättigheter och miljö, CSDDD. Vid mötet i COREPER blev det tydligt att det inte fanns någon majoritet bakom förslaget, och enligt uppgifter var Sverige det enda landet som planerade att rösta nej.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil