Närkebryggeri lägger ner sin öltillverkning

Skärmdump aktaol.se/
Närkebryggeriet Sibbetorps gård slutar producera öl sedan kostnaderna ökat till den grad att det inte går att motivera fortsatt produktion.

Fredrik Lennström på Sibbetorps gård i Pålsboda har beslutat lägga ned sitt bryggeris tillverkning av öl.
Orsaken är att utgifterna ökat, inkomsterna minskar och att tiden inte räcker till.

– Jag har en fast anställning och har aldrig tagit ut en krona från bryggeriet, jag brukar säga att det är en hobby som spårat ut. Men efter det som har hänt i år med energi- och råvarupriser är det ingen idé att hålla på längre, säger Fredrik Lennström till Beernews.

– Det kostar bara massa pengar att hålla på och det blir inte tid över för något annat. Jag har i princip gjort allt själv på bryggeriet. Det är inte så kul längre.
– Jag har en pall kvar med öl som jag rullar ut till Systembolaget allt eftersom, sen får vi se när Systembolaget sätter stopp när de inte får några leveranser längre.

Fredrik Lennström tycker ändå att det är med en viss sorg han tar beslutet, efter att ha jobbat med varumärket i sex år.
Samtidigt har han registrerat ett nytt varumärke men nu handlar det om sprit istället för öl.

– Vi köpte en destilleringsapparat, även om vi inte riktigt kommit igång än. Vi har bara bränt en batch gin än, men tanken är att styra över till det och se om det finns någon ekonomi i det i stället. Det visar sig.
Spriten säljs under namnet Närkes Destilleri och trots att varumärket är färskt så finns även lagrad sprit klar för försäljning.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil