Carlsberg säljer mer – höjer vinstprognosen

Carlsberg säljer mer – höjer vinstprognosen
Foto: Carlsberg
Danska bryggerijätten Carlsberg höjer nu sin vinstprognos för året och räknar, efter ökad försäljning, med en vinst på 8-11 procent mot tidigare 5-10.

Danska bryggerijätten Carlsberg höjer nu sin vinstprognos för året och räknar, efter ökad försäljning, med en vinst på 8-11 procent mot tidigare 5-10.

Kanske det är många som följt Mads Mikkelsens filmuppmaning ”En runda till” – eller kanske är det istället många som följt Mads Mikkelsen som portalfigur i Carlsbergs reklam om vilken öl som ”probably” är den bästa i världen.
I vilket fall höjer nu Carlsberg sin vinstprognos för helåret efter kraftigt ökad försäljning under sommaren.

Under perioden april-juni sålde Carlsberg för 18,69 miljarder danska kronor under ett kvartal där analytikerna i snitt väntat sig en försäljning på 17,9 miljarder.
Nu får det bryggerikoncernen att höja sin helårsprognos för vinsten 2021.

Tidigare hade Carlsberg indikerat en vinst i spannet 5-10 procent.
Nu justerar man prognosen uppåt och tror på en vinst på 8-11 procent för helåret.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Foodtech-bolag byter namn och vd

Vertikalodlaren Ljusgårda byter namn till Supernormal Greens och skiftar samtidigt på vd-stolen där grundaren Andreas Wilhelmsson åter tar plats.

”Fryst mat kan ge mindre matsvinn”

Findus, som säljer fryst mat, vill i samband med internationella dagen mot matsvinn, påpeka att fryst mat kan bidra till att minska matsvinnet hemma.

Efter köpet vill Adlibris butikssatsa

Förra hösten köpte Adlibris bokkedjan Pocketshop. Fusionen var klar vid årsskiftet och nu vill Adlibris göra en satsning på fysiska butiker.

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil