Fart i gränshandeln men personalproblem

Fart i gränshandeln men personalproblem
Foto: Mostphotos
Gränshandeln mot Norge har tagit fart och försäljningssiffrorna är på väg mot ”gamla” nivåer. Samtidigt har handeln personalproblem efter pandemin.

Gränshandeln mot Norge har tagit fart och försäljningssiffrorna är på väg mot ”gamla” nivåer. Samtidigt har handeln personalproblem efter pandemin.

Gränshandeln mot Norge drabbades stenhårt och snabbt av coronapandemin men ser nu ut att lika snabbt ta sig tillbaka till gamla nivåer.
Uppsvinget sägs ta ha tagit fart under vecka 40 då norrmännen har motsvarigheten till det svenska höstlovet.

Nu är det full fart i gränshandeln igen och enligt handlare som Di intervjuat är man på väg tillbaka mot nivåerna under rekordåret 2019.
I likhet med perioden innan pandemin är det mat, godis, snus, alkohol och cigaretter som bunkras mest i gränsbutikerna.

Samtidigt har man nu problem på två andra områden – varor och personal.
Butikerna har helt enkelt svårt att fylla på med varor och att få leveranser i den takt som nu krävs igen.

På personalsidan handlar det om samma problem som exempelvis hotell och restaurang nu upplever.
Efter att man tvingats säga upp många under pandemin har man nu istället svårt att få tag i personal då många av dem som tidigare jobbade i handeln sökt sig andra vägar, omskolat sig eller gått vidare på andra sätt under pandemin.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

Länen som näthandlar mest

Stockholm är det län som handlar mest online i hela landet, enligt nya siffror från Klarna. Tvåa och trea på listan är Norrbotten och Uppsala, sist är Västernorrland.

Svensk mat har starka mervärden

Årets stämma för branschorganisationen Svensk Fågel med temat ”Vår globala och lokala utmaning för en konkurrenskraftig och hållbar matfågelproduktion” har nyligen avslutats i Tylösand, Halmstad

Bärtas smörgåspålägg tar plats

Produkterna finns nu att hitta i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och
City Gross. Det ökar tillgängligheten för närodlade, veganska livsmedel utan tillsatser.

Finlands mest hållbara varumärke

För nionde gången blev Valio utsedd till det mest hållbara varumärket i Finland.Konsumenterna uppskattar framför allt Valios lokala produktion.

Vald till generalsekreterare

Vi-skogens styrelse har utsett Charlotta Szczepanowski till ny generalsekreterare. Charlotta Szczepanowski har tidigare haft rollen som arbetande styrelseordförande för Vi-skogen och kommer nu fortsätta driva arbetet framåt. Charlotta tillträder sin nya roll den 1 april.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil