Fart i gränshandeln men personalproblem

Fart i gränshandeln men personalproblem
Foto: Mostphotos
Gränshandeln mot Norge har tagit fart och försäljningssiffrorna är på väg mot ”gamla” nivåer. Samtidigt har handeln personalproblem efter pandemin.

Gränshandeln mot Norge har tagit fart och försäljningssiffrorna är på väg mot ”gamla” nivåer. Samtidigt har handeln personalproblem efter pandemin.

Gränshandeln mot Norge drabbades stenhårt och snabbt av coronapandemin men ser nu ut att lika snabbt ta sig tillbaka till gamla nivåer.
Uppsvinget sägs ta ha tagit fart under vecka 40 då norrmännen har motsvarigheten till det svenska höstlovet.

Nu är det full fart i gränshandeln igen och enligt handlare som Di intervjuat är man på väg tillbaka mot nivåerna under rekordåret 2019.
I likhet med perioden innan pandemin är det mat, godis, snus, alkohol och cigaretter som bunkras mest i gränsbutikerna.

Samtidigt har man nu problem på två andra områden – varor och personal.
Butikerna har helt enkelt svårt att fylla på med varor och att få leveranser i den takt som nu krävs igen.

På personalsidan handlar det om samma problem som exempelvis hotell och restaurang nu upplever.
Efter att man tvingats säga upp många under pandemin har man nu istället svårt att få tag i personal då många av dem som tidigare jobbade i handeln sökt sig andra vägar, omskolat sig eller gått vidare på andra sätt under pandemin.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil