Malmö-butik prisad som Sveriges vegobästa

Malmö-butik prisad som Sveriges vegobästa
Foto: ICA Supermarket Söder
Ica Södra Förstadsgatan i Malmö har utsetts till Sverige bästa när det gäller vego och gröna alternativ – dessutom med kundernas hjälp…

Ica Södra Förstadsgatan i Malmö har utsetts till Sverige bästa när det gäller vego och gröna alternativ – dessutom med kundernas hjälp…

På Dagligvarugalan i Stockholm korades Ica på Södra Förstadsgatan i Malmö till Sveriges bästa när det gäller gröna alternativ, vego och relaterat.
– Det känns jättekul. Vi har arbetat länge med vego-produkter, men det är framförallt tack vare kunderna som vi har det utbud som vi har, säger Icahandlaren Peter Åkesson till sydsvenskan.se.

Redan för åtta år sedan började Åkesson arbeta med det ökade intresse för veganskt och vegetariskt han såg hos sina kunder.
Sedan dess har Ica-handlaren successivt utökat sortimentet och fått ett allt starkare gensvar från kunderna.

Det märks i butiken där man direkt möts av en 400 kvadratmeter stor yta för frukt, grönt, ekologiskt, vegetariskt och veganskt.
Kunderna har också goda möjligheter att påpeka, bland annat via den stora tavla där de kan skriva upp och lägga till något som kunden ifråga vill se eller se mer av i butiken.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

Från Sverige får kritik för reklam

Lantägg och Svenskmärkning får kritik för att man vilselett konsumenter när det gäller förhållandena för hönsen bakom de aktuella äggen.

Katt- och hundmat toppar krympflation

Kattmat, hundmat och smör. Det är produkter som i högre grad än andra ägnar sig åt krympflation, alltså minskar storleken men inte priset.

Ahlgrens bilar får ny design

Klassiska godiset Ahlgrens bilar fyller 70 år och får i samband med det en ny design samtidigt som påsen blir till hälften gjord av växtbaserad plast.

Nudging ska öka ekoförsäljningen

Under oktober ska ett antal utvalda Ica-butiker arbeta med nudging för att den vägen öka försäljningen av ekologiska varor.

Dålig kunskap om hur mat produceras

Enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av Skånemejerier har majoriteten av de tillfrågade personerna låg kunskap om hur mat produceras.

Coop fortsätter sänka för medlemmar

Under fyra veckor med start 2 oktober fortsätter Coop satsningen på sina snart fyra miljoner medlemmar. Ett 70-tal varor får sänkt pris.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil