Ny bok skildrar återuppståndelsen

Marcus Bodin, författare av boken | Fotograf Johan Gunséus
Den dramatiska historien om hur Polarbröd, efter den förödande branden som ödelade deras bageri i Älvsbyn 2020, lyckades resa sig ur askan på rekordtid kommer nu att berättas i boken "625 dagar – när Polarbröd reste sig ur askan".

År 2020 stod Polarbröd inför en milstolpe med invigningen av en ny produktionslinje i Älvsbyn – en satsning som skulle bli den största i företagets historia. Men glädjen förbyttes i chock när en förödande brand ödelade bageriet natten innan invigningen. Nästan 200 medarbetare förlorade sina jobb och en lång tradition av brödbakning hotades. Men ägarfamiljen, trots tragedin, lovade att återuppbygga bageriet från grunden.

”625 dagar – när Polarbröd reste sig ur askan” skildrar den dramatiska händelseförloppet från brandnatten till invigningen av det nya bageriet, där även Kronprinsessan Victoria närvarade. Författaren Marcus Bodin, make till Polarbrödskoncernens huvudägare Karin Bodin, ger läsaren en intim inblick i den snabba återuppbyggnadsprocessen, som startade redan samma natt som branden inträffade.

Genom att intervjua över 100 personer, inklusive ägare, ledare, medarbetare och personer med koppling till Polarbröd eller Älvsbyn, lyckas boken ge en mångfacetterad bild av händelseförloppet och de människor som var involverade. Det blir ett dokument över en mindre ort i Norrbottens dramatiska resa från katastrof till återuppståndelse.

”Jag började skriva samma natt som branden inträffade, medveten om att detta är en historia som kommer behöva berättas. Jag skrev tre timmar den natten och sedan kunde jag inte låta bli att fortsätta.” – Marcus Bodin, författare

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil