Ny diskussion om kontanternas framtid

Foto MostPhotos
Under onsdagen ordnade Kontantupproret ett nytt seminarium i riksdagen utifrån den nya utredning om framtidens betalmarknad som lagts fram.

Anna Kinberg Batras utredning om framtidens betalmarknad som lades fram den 31 mars blev en besvikelse för kontantvännerna, anser Kontantupproret. 
Utredningen har ett digitalt perspektiv och konkreta åtgärder för att säkra kontanterna saknas helt, är sammanfattningen. 

Utifrån det arrangerade man under onsdagen ett seminarium i riksdagen med deltagande av riksdagsledamöter, Riksbanken och företrädare för intresseorganisationer. 
Ambitionen var att diskutera utvecklingsvägar framåt för kontanter i Sverige.

– Vid seminariet tar vi självfallet upp utredningen, men fokus är vad våra folkvalda politiker ska göra framåt. Det är deras ansvar att rädda kontanterna och det är bara de som kan se till alla får vara inkluderade i vårt samhälle, säger Kontantupprorets ordförande Björn Eriksson.Kontantfrågan är tvärpolitisk och har fått ett en ökad betydelse. Det gäller särskilt mot bakgrund av omvärldsläget och fokuset på vår beredskap.
– Det blir alltmer tydligt hur viktig kontantfrågan är. Vi kan inte bara bortse från sådant som digitala bedrägerier, integritetsfrågan och civil beredskap. Därför är det viktigt att den här frågan lyfts och diskuteras i riksdagen, säger Helena Vilhelmsson (C), som står som arrangör för seminariet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil