[bsa_pro_ad_space id=3 delay=7]

Ny diskussion om kontanternas framtid

Foto MostPhotos
Under onsdagen ordnade Kontantupproret ett nytt seminarium i riksdagen utifrån den nya utredning om framtidens betalmarknad som lagts fram.

Anna Kinberg Batras utredning om framtidens betalmarknad som lades fram den 31 mars blev en besvikelse för kontantvännerna, anser Kontantupproret. 
Utredningen har ett digitalt perspektiv och konkreta åtgärder för att säkra kontanterna saknas helt, är sammanfattningen. 

Utifrån det arrangerade man under onsdagen ett seminarium i riksdagen med deltagande av riksdagsledamöter, Riksbanken och företrädare för intresseorganisationer. 
Ambitionen var att diskutera utvecklingsvägar framåt för kontanter i Sverige.

– Vid seminariet tar vi självfallet upp utredningen, men fokus är vad våra folkvalda politiker ska göra framåt. Det är deras ansvar att rädda kontanterna och det är bara de som kan se till alla får vara inkluderade i vårt samhälle, säger Kontantupprorets ordförande Björn Eriksson.Kontantfrågan är tvärpolitisk och har fått ett en ökad betydelse. Det gäller särskilt mot bakgrund av omvärldsläget och fokuset på vår beredskap.
– Det blir alltmer tydligt hur viktig kontantfrågan är. Vi kan inte bara bortse från sådant som digitala bedrägerier, integritetsfrågan och civil beredskap. Därför är det viktigt att den här frågan lyfts och diskuteras i riksdagen, säger Helena Vilhelmsson (C), som står som arrangör för seminariet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

[bsa_pro_ad_space id=4 delay=7]

[bsa_pro_ad_space id=1 delay=7]

Västkustägg förvärvar Väst Ägg AB

Stjärnägg AB, en av Sveriges främsta leverantörer av ägg, tillkännager stolt att deras delägare, Västkustägg, har förvärvat Väst Ägg AB, tidigare känt som Lilluns Ägg. Denna strategiska expansion förväntas stärka deras kapacitet att leverera ägg av högsta kvalitet till butiker över hela landet.

Olivoljepriserna skjuter i höjden

Den senaste tiden har olivoljepriserna fortsatt att skjuta i höjden till följd av torkan som härjar i södra Europa. Enligt Ulf Mazur, vd och grundare av Matpriskollen, har priserna ökat med hela 5 procent under februari och en imponerande 40 procent på årsbasis.

Leder vägen för jämställdhet i näringslivet

En färsk undersökning utförd av Svensk Kooperation visar på en betydande skillnad i jämställdhetsarbetet mellan kooperativt ägda företag och börsbolag. Med Internationella kvinnodagen i sikte ger resultaten en inblick i hur olika typer av företag hanterar könsrepresentationen i sina ledande positioner.

Sex procent lägre konsumtion 2020

Konsekvenser för försäljning till minderåriga

När det kommer till Systembolaget är ålderskontroll av högsta prioritet. Att säkerställa att ingen under 20 år får köpa alkohol är en central del av deras arbete för att främja ansvarsfull konsumtion. Men vad händer om en misstag inträffar och alkohol säljs till en minderårig?

Kunderna rasar mot Kellogg’s

Kellogg’s, känd för sina populära frukostflingor som Froot Loops och Frosties, har hamnat i en storm av kritik efter ett kontroversiellt uttalande från deras VD, Gary Pilnick. Uttalandet, som gjordes under en intervju med amerikanska CNBC, har fått kunder att reagera starkt.

Ingen ljusning i sikte enligt UC

Konkurser fortsätter att öka, och enligt experter syns ingen ljusning i sikte. Affärs- och kreditinformationsföretaget UC rapporterar att situationen är den värsta på över ett decennium för vissa branscher.

Levererar mat med drönare

En Ica Nära-butik har inlett ett pilotprojekt där man testar hemleverans med drönare till kunderna, som enligt en enkätundersökning är efterfrågat. Kundens erfarenhet beskrivs som ”oväntat smidig”.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil