Klassikern pappersbaserat förpackad

Klassikern pappersbaserat förpackad
En ny förpackning för Scans falukorv, nu pappersbaserad och återvinningsbar. Foto: Pressbild Mondi
En svensk klassiker i form av Scan falukorv på 800 g-ring, blir nu pappersbaserat förpackat i en innovation från Mondi, istället för i dagens plast.

En svensk klassiker i form av Scan falukorv på 800 g-ring, blir nu pappersbaserat förpackat i en innovation från Mondi, istället för i dagens plast.

Scan falukorv 800 g är en klassiker i dagligvaruhandelns kyldiskar.
Nu får den en förnybar pappersbaserad förpackning som skapats i samarbete med Mondi.

Förpackningen har ett  lägre koldioxidavtryck och går dessutom att återvinna.
Det passar HK Scan som ska ha nettonollutsläpp av koldioxid år 2025 och vara helt koldioxidneutrlt som livsmedelskedja runt 2040.

– Att minska miljöavtrycket är en av HK Scans främsta prioriteringar. Barriärpappret från Mondi är en viktig bit i pusslet som gör att vi med stolthet kan presentera den nya, återvinningsbara förpackningen till vår falukorv, som minskar CO2-utsläppet med 70 procent jämfört med den tidigare lösningen, säger Maria Häger hos HK Scan.

– Det här är ett viktigt steg på vår hållbarhetsresa som hjälper oss komma närmare vårt klimatmål, en koldioxidneutral livsmedelskedja till slutet av 2040, tillägger Maria Häger.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil