Intersportkedjan illa ute

Intersport Sverige består idag av drygt 100 butiker och cirka 2 000 medarbetare. Idag ansöker man om en rekonstruktion som innefattar Intersport AB, I-Sport Retail AB och Löplabbetgruppen AB. | Foto : Mickes Fotosida
Intersport Sverige har idag lämnat en ansökan om företagsrekonstruktion till Göteborgs tingsrätt. Ambitionen är att kunna rädda jobb och butiker.

Intersport Sverige består idag av drygt 100 butiker och cirka 2 000 medarbetare. Idag ansöker man om en rekonstruktion som innefattar Intersport AB, I-Sport Retail AB och Löplabbetgruppen AB. Enligt ansökan har större leverantörer och bolagets bank i förväg uttryckt sitt stöd för processen.

Företagsrekonstruktion är ett förfarande där ett bolag, som i grunden bedöms ha goda förutsättningar men hamnat i ekonomisk knipa, kan rekonstrueras utan att försättas i konkurs. Det anser Intersport vara fallet och skriver idag att man ”i grunden (har) en sund underliggande verksamhet och frisk kärna men har, precis som många andra i branschen, drabbats hårt av den senaste tidens minskade handel i kölvattnet av Coronakrisen vilket lett till tillfälliga betalningssvårigheter och en ohållbar kostnadskostym framåt.”

Intersport står därmed inför betalningssvårigheter framöver om man inte får göra en rekonstruktion och behöver även sänka sina framtida kostnader.
– Det är ett tungt beslut att fatta, men i den extrema situation vi just nu befinner oss i så är det nödvändigt när alla andra alternativ är utforskade. Detta är en extraordinär åtgärd som vi nu tvingas till och jag beklagar att fordringsägare kan komma att drabbas, men vi gör det här för att rädda jobb och för att verksamheten ska överleva på lång sikt, säger vd Marcus Wibergh.

– I grunden har Intersport en lönsam affärsverksamhet, en stabil kundbas och ett attraktivt erbjudande. Min bedömning är att bolaget har goda förutsättningar att klara den här rekonstruktionen, säger Nils Åberg på advokatfirman Carler som tillsammans med Linda Schenholm på samma advokatfirma föreslagits som rekonstruktörer.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Greenfood och Agtira ökar produktionen

Gurkor som kan säljas direkt efter de plockats från plantan. En oslagbart färsk produkt som producerats på ett hållbart sätt helt med minimal vattenförbrukning.

EVENT: Mariestads satsar mer hållbart

Svenskodlad malt – lyfts först på Scandic. Under 2022 startade Spendrups ett nytt samarbete med Lantmännen, där maltkorn har odlats enligt odlingsprogrammet Klimat & Natur.

Fontana är en av Sveriges bästa

Efter årets medarbetarundersökningar kan Fontana för sjätte året i rad fira certifieringen och titulera sig Great Place To Work®

Vi förändrar påskfirandet

Billigare mat, bättre planering och färre rätter på påskbuffén – så kommer svenskarnas påskfirande se ut, när åtta av tio förändrar sitt firande med anledning av ökade matkostnader.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil