Intersportkedjan illa ute

Intersport Sverige består idag av drygt 100 butiker och cirka 2 000 medarbetare. Idag ansöker man om en rekonstruktion som innefattar Intersport AB, I-Sport Retail AB och Löplabbetgruppen AB. | Foto : Mickes Fotosida
Intersport Sverige har idag lämnat en ansökan om företagsrekonstruktion till Göteborgs tingsrätt. Ambitionen är att kunna rädda jobb och butiker.

Intersport Sverige består idag av drygt 100 butiker och cirka 2 000 medarbetare. Idag ansöker man om en rekonstruktion som innefattar Intersport AB, I-Sport Retail AB och Löplabbetgruppen AB. Enligt ansökan har större leverantörer och bolagets bank i förväg uttryckt sitt stöd för processen.

Företagsrekonstruktion är ett förfarande där ett bolag, som i grunden bedöms ha goda förutsättningar men hamnat i ekonomisk knipa, kan rekonstrueras utan att försättas i konkurs. Det anser Intersport vara fallet och skriver idag att man ”i grunden (har) en sund underliggande verksamhet och frisk kärna men har, precis som många andra i branschen, drabbats hårt av den senaste tidens minskade handel i kölvattnet av Coronakrisen vilket lett till tillfälliga betalningssvårigheter och en ohållbar kostnadskostym framåt.”

Intersport står därmed inför betalningssvårigheter framöver om man inte får göra en rekonstruktion och behöver även sänka sina framtida kostnader.
– Det är ett tungt beslut att fatta, men i den extrema situation vi just nu befinner oss i så är det nödvändigt när alla andra alternativ är utforskade. Detta är en extraordinär åtgärd som vi nu tvingas till och jag beklagar att fordringsägare kan komma att drabbas, men vi gör det här för att rädda jobb och för att verksamheten ska överleva på lång sikt, säger vd Marcus Wibergh.

– I grunden har Intersport en lönsam affärsverksamhet, en stabil kundbas och ett attraktivt erbjudande. Min bedömning är att bolaget har goda förutsättningar att klara den här rekonstruktionen, säger Nils Åberg på advokatfirman Carler som tillsammans med Linda Schenholm på samma advokatfirma föreslagits som rekonstruktörer.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil