Ny facklig kritik mot Klarnas hantering

Klarna får kritik | Foto Pressbild, Klarna
Även Finansförbundet instämmer nu i kritiken mot hur Klarna skött avskedandena av cirka 700 anställda och hade väntat sig ”en annan process”.

Efter beskedet – lämnat i en förinspelad film – om att Klarna ska sparka cirka 700 anställda har kritiken varit hård mot företaget.
Fackförbundet Unionen har kritiserat bolagets metoder och nu instämmer Finansförbundet, fackförbundet för anställda inom bank och finans, i kritiken.

– Vi har varit tydliga och markerat mot Klarnas ledning att vi hade förväntat oss en annan process i ett sådant här läge. Vi kommer fortsätta det samtalet med Klarna, säger Ulrika Boëthius som är förbundsordförande för Finansförbundet, i ett pressmeddelande. 

Förbundet är i kontakt med ledningen för Klarna, såväl som med medlemmar som jobbar kredit- och betalningsbolaget. 
– Vi har medlemmar som är chockade och vill ställa frågor om vilka rättigheter de har, säger Ulrika Boëthius. 
– Vi blev inbjudna till ett möte klockan 16 där Sebastian berättade om uppsägningarna. Det har inte varit någon kommunikation innan eller efter det och vi har inte fått mer information rörande förhandling med facket. Medarbetare på Klarna i USA har fått gå på dagen. Det ska röra sig om 20–30 personer, sade Sen Kanner, anställd på Klarna och fackklubbsledare för Unionen, till SvD tidigare i veckan efter beskedet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil