Ny facklig kritik mot Klarnas hantering

Klarna får kritik | Foto Pressbild, Klarna
Även Finansförbundet instämmer nu i kritiken mot hur Klarna skött avskedandena av cirka 700 anställda och hade väntat sig ”en annan process”.

Efter beskedet – lämnat i en förinspelad film – om att Klarna ska sparka cirka 700 anställda har kritiken varit hård mot företaget.
Fackförbundet Unionen har kritiserat bolagets metoder och nu instämmer Finansförbundet, fackförbundet för anställda inom bank och finans, i kritiken.

– Vi har varit tydliga och markerat mot Klarnas ledning att vi hade förväntat oss en annan process i ett sådant här läge. Vi kommer fortsätta det samtalet med Klarna, säger Ulrika Boëthius som är förbundsordförande för Finansförbundet, i ett pressmeddelande. 

Förbundet är i kontakt med ledningen för Klarna, såväl som med medlemmar som jobbar kredit- och betalningsbolaget. 
– Vi har medlemmar som är chockade och vill ställa frågor om vilka rättigheter de har, säger Ulrika Boëthius. 
– Vi blev inbjudna till ett möte klockan 16 där Sebastian berättade om uppsägningarna. Det har inte varit någon kommunikation innan eller efter det och vi har inte fått mer information rörande förhandling med facket. Medarbetare på Klarna i USA har fått gå på dagen. Det ska röra sig om 20–30 personer, sade Sen Kanner, anställd på Klarna och fackklubbsledare för Unionen, till SvD tidigare i veckan efter beskedet.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

SWAJP Annonser

ICA satsar på svenska tomater

ICA Sverige tar ett stort kliv framåt i sin satsning på svenskodlade grönsaker genom ett samarbete med Svenska Odlarlaget för att öka tillgången av svenska tomater året om.

Effektiv rengöringsduk för grovköket

Tork presenterar sin senaste innovation för restaurangbranschen: Tork 2 i 1 Skrubb- och Rengöringsduk. Denna mångsidiga produkt erbjuder restaurangpersonal en effektiv lösning för att hantera envisa fläckar utan att kompromissa med ytor.

En smakfull hyllning till K-Pop

Årets första Coca-Cola Creations är här och tar dig med på en resa in i K-Popens magiska värld. Med den nya smaken Coca-Cola Creations K-Wave Zero Sugar får K-Pop-fans en smakupplevelse som hyllar deras hängivenhet till musikgenren.

Satsar på en ny snacksfabrik i Spanien

Paulig satsar på att stärka sin position inom Tex Mex- och snacksindustrin i Europa genom att investera 42 miljoner euro i en ny snacksfabrik i Spanien.

Lanserar hemmafix för svenska hem

Medan ekonomin kämpar visar en ny undersökning att endast var fjärde svensk ofta reparerar sina saker istället för att köpa nytt. För att hjälpa svenska konsumenter att laga och förlänga livet på sina ägodelar, har Amazon.se lanserat Hemmafix.

Öppnar igen efter omfattande modernisering

Efter en intensiv renoveringsprocess är det äntligen dags för Hemköp Birger Jarlsgatan att slå upp portarna till en ny och uppfräschad butik med flera spännande förändringar.

Kamp för ett starkare immunförsvar

En färsk undersökning, genomförd av Apotek Hjärtat, avslöjar att mer än fyra av fem svenskar aktivt arbetar för att stärka sitt immunförsvar.

E-handeln fokuserar på lönsamhet

E-barometerns årsrapport 2023 avslöjar en minskning av e-handelns omsättning till 133 miljarder kronor, en nedgång med två procent jämfört med föregående år.

Konkurrensgranskning av apoteksköp

Apotekstjänst avsåg att förvärva fullständig kontroll över konkurrenten Svensk dos, men Konkurrensverket lägger planerna på is för att utvärdera eventuella konsekvenser för konkurrensen.

PRENUMERERA PÅ VARDAGLIGA NYHETER TILL DIN E-POST.

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil