Polarbröd återstartar i Älvsbyn

Polarbröd återstartar i Älvsbyn
Så här såg det ut när Polarbröd klippte snöret i Älvsbyn och kunde återuppta produktion där. Foto: Pressbild Polarbröd
Polarbröd har börjat återtåget i form av produktion i Älvsbyn. Nu gör man färdiga smörgåsar i en ny anläggning, första steget tillbaka i Älvsbyn.

Polarbröd har börjat återtåget i form av produktion i Älvsbyn. Nu gör man färdiga smörgåsar i en ny anläggning, första steget tillbaka i Älvsbyn.

Polarbröd börjar nu åter producera färdiga Polarklämmor i Älvsbyn i en helt ny anläggning som byggs under hösten. Den nya smörgåstillverkningen kommer på sikt att ha kapacitet att producera omkring 60 klämmor per minut.

Återstarten innebär att tolv av de medarbetare som varslades tidigare i höstas nu har ett jobb att gå tillbaka till.

– I dag gläds alla vi på Polarbröd och i Älvsbyn åt att produktionen av Polarklämmor kommit igång så snabbt igen, bara tre månader efter den förödande branden. Det hade inte varit möjligt utan alla våra kompetenta medarbetare. Vi värnar om Älvsbyn och ska fortsätta att göra allt vi kan för att komma tillbaka, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd.

Den djupfrysta smörgåsen ”Renklämman” var den första produkt som Karin Bodins mormor lanserade och den markerade Polarbröds födelse.

Hon var då med i tv-programmet ”Hänt i veckan” och lanserade ”Polar sandwich” som Polarklämman hette i början av 70-talet – världens första djupfrysta smörgås.

– ­Att komma igång med tillverkningen av färdiga smörgåsar är ett viktigt och symboliskt steg för Polarbröd. Vi ser också stor potential i just den här kategorin på grund av corona. Våra goda smörgåsar är hygieniska och enkla att hantera, bara att tina och servera. I ett första skede producerar vi Polarklämmor, övrigt sortiment kommer eftersom, säger Karin Bodin.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

47 procent fler konkurser i år

Enligt ny statistik från UC har antalet konkurser under januari 2023 varit det högsta på tio år. Samtidigt minskar antalet nya företag kraftigt.

Marknadsför tobaksfri mot gällande lag

Marknadsföring av tobaksfria nikotinprodukter strider på flera punkter mot gällande lag, skriver Dagens juridik som hänvisar till Konsumentverket.

Nu byter Dagab till returpallar

Med start i februari börjar Dagab byta ut alla träpallar mot returpallar från SRS. Det handlar på årsbasis om cirka 1,4 miljoner pallar.

Rusta storsatsar på sin e-handel

Rusta fokuserar om en aning när man nu väljer att satsa mer på sin e-handel. Rusta.com har uppdaterats och fått ny förbättrade funktioner.

Willys öppnar i ny lokal efter brand

Willys öppnar butik i Västerås i nybyggda lokaler efter branden i Erikslund i fjol. Den nya butiken öppnar där den gamla butiken låg.

Arla sänker priset till bönderna igen

För andra gången i år sänker nu Arla det pris man betalar till sina bönder för mjölken. Sänkningen gäller både konventionell och ekologisk mjölk.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil