Handels vill se utökat stöd till branschdelar

Handels vill se utökat stöd till branschdelar
Foto: Handels
Fler riktade åtgärder behövs för de som drabbats hårt av pandemin, som gränshandeln. Det har Handelsanställdas förbund tagit upp med regeringen.

Fler riktade åtgärder behövs för de som drabbats hårt av pandemin, som gränshandeln. Det har Handelsanställdas förbund tagit upp med regeringen.

Regeringen har regelbundna samtal med arbetsmarknadens parter om hur krispaket till näringslivet fungerar.
I ett sådant nyligen tog Handels ordförande Linda Palmetzhofer upp fackets erfarenhet när det gäller krispaketen och kortidspermitteringarna.

– Många av våra medlemmar har förlorat en betydande del av sin lön under nästan ett år. Det här kombinerat med en minskad löneutveckling har gjort vardagen svårare för många, konstaterade Linda Palmetzhofer.
– I början av pandemin var detta ett mindre problem men ju mer tiden gick desto större blir behovet av att staten tar över mer av kostnaden från den anställde. Egeninsatsen för den anställda måste minska om stödet till företagen ska öka.

Dessutom menar Handels att man behöver heltidspermittering eller andra riktade åtgärder för delar av handeln och servicenäringen, som varit särskilt drabbade av pandemin.
– Jag tror att det här är illustrerande för två genomgående förbättringsområden – åtgärder behöver vara anpassningsbara utifrån branschers och regioners unika behov, och de behöver vara långsiktiga, sade Linda Palmetzhofer.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
E-post

SWAJP Annonser

Norska Posten testar paketrobot

Nu testar norska Posten självkörande robotar som hämtar varor och även levererar dem. Första delen i projektet är ett test i fyra veckor.

”Julhandeln blir oerhört viktig”

Det är fortsatt dyster framtidstro hos svenska handlare och Svensk handel ser nu julhandeln som ”oerhört viktig” för utvecklingen framöver.

Lidingö centrum skapar yta för fler

Det blir stora förändringar i Lidingö centrum under början av nästa år och ambitionen är att skapa större ytor totalt och ge plats åt fler.

”Det finns ingen gratis frakt”

”Det finns ingen gratis frakt”, skriver LO-förbundet Transport och uppmanar alla att välja alternativ som är bra för individ och miljö.

Vi handlar mer under Black Week

Klarna konstaterar, efter de första dagarna av Black Week, att man kan se en försäljningsökning på ungefär 4 procent jämfört med förra året.

Nyinvigning hos Coop i Norrköping

Coop öppnar nu Norrköpings första Stora Coop. Det handlar om Coop risängen som nu är nyinvigd som stormarknad, med stora ambitioner.

NYHETER VARJE VARDAG I DIN MOBIL?

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

Dela oss på

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på email
E-Post

08 – 121 514 56

info@butikstrender.se

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil