Ny kvalitetsansvarig på Svenskmärkning

Angelica Nyström, ny kvalitetsansvarig för Svenskmärkning| Foto Pressbild
Angelica Nyström har utsetts till ny kvalitetsansvarig för Svenskmärkning AB, organisationen bakom den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. Angelica tillträder sin nya roll den 17 juni 2024 och kommer närmast från Lidl Sverige.

Svenskmärkning AB har utsett Angelica Nyström till ny kvalitetsansvarig. Hon kommer att ansvara för att säkerställa och vidareutveckla kvaliteten och regelverket för Från Sverige-märkningen. Angelica kommer närmast från Lidl Sverige, där hon var teamchef för kvalitetssäkring och ansvarade för Lidl Sveriges egna märkesvaror och leverantörer.

– Vi är glada att välkomna Angelica Nyström som ny kvalitetsansvarig på Svenskmärkning. I rollen blir Angelica ansvarig för att säkerställa och vidareutveckla kvaliteten och regelverket för Från Sverige-märkningen. Tillsammans med teamet kommer Angelica att spela en central roll i vårt uppdrag att göra det enkelt att hitta och välja svenska råvaror, livsmedel och växter vilket i sin tur bidrar till att stärka svenska råvaror och svensk livsmedelsproduktion, säger Tina Stugemo, vd Svenskmärkning.

Nyström om sin nya roll
Angelica Nyström uttrycker sin entusiasm över att börja på Svenskmärkning och delar sina tankar om framtiden:

– Listan kan göras lång! Jag ser mycket fram emot att lära känna mina nya kollegor på Svenskmärkning, inom industrin och alla andra samarbetspartners. Även att se resultat av hur jag kan bidra med utveckling inom Svenskmärkning. Det som inte utvecklas avvecklas, något jag alltid har med mig både personligen och i arbetet.

När det gäller hennes relation till Från Sverige-märkningen, säger Angelica:
– För mig är det viktigt att gynna svensk produktion och svenska råvaror, jag väljer alltid svenska livsmedel i första hand och där gör Från Sverige-märket det enkelt för mig att snabbt göra medvetna val i matbutiken. Snabbt behöver det gå, för mina barn uppskattar inte att handla mat lika mycket som jag. Sedan har jag även arbetat med märkningsfrågor och Från Sverige-märkningen hos min tidigare arbetsgivare.

Erfarenhet från Märkesrådet
Angelica har tidigare deltagit i Svenskmärknings Märkesråd, och hon ser fram emot att fortsätta det arbetet:
– Jag har bara fina minnen från det! Att samla representanter från olika företag inom livsmedelsindustrin och med det en bredd av erfarenheter samt kunskap ger så mycket energi och givande diskussioner. Jag ser verkligen fram emot att leda dessa möten framåt.

En favorit i köket
När det gäller hennes favoriträtt, avslöjar Angelica:
– Det finns många favoriträtter, måste jag välja en så blir det nog en lyxigare hemgjord hamburgare av något slag. Hela familjens favoriträtt som tur är och kan varieras oändligt.

Angelica Nyström ersätter Ulrika Norvell som kvalitetsansvarig på Svenskmärkning AB. Hennes omfattande erfarenhet och passion för svenska råvaror kommer att vara ovärderlig för att fortsätta stärka och utveckla Från Sverige-märkningen.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Trend Publishing Scandinavia AB

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil